החבר הטוב של ישראל בקונגרס מזהיר: "לא תוכלו לשרוד בלי חברים"

חבר הקונגרס בראד שרמן, מתומכיה הוותיקים של ישראל, הפיץ מחדש נתוני CNN המצביעים על צניחה חדה באהדה לישראל והזהיר: לא רק הסיוע השנתי בסכנה, אלא גם הגישה לנשק אמריקני והתמיכה הדיפלומטית

אלי לאון צילום: פרטי
עקבו אחרינו
חבר הקונגרס בראד שרמן
חבר הקונגרס בראד שרמן | צילום: רויטרס
2
גלריה

שרמן, דמוקרט ותיק ותומך מובהק של ישראל, שיתף את הנתונים כדי להביע את דאגתו העמוקה. בהצהרתו הוא חשף כי לאחר ששוחח לאחרונה עם שגריר ישראל בוושינגטון, הוא חושש שההנהגה והציבור בישראל אינם מבינים מה באמת מונח על כף המאזניים. "זה לא רק 3.8 מיליארד דולר של סיוע שנתי מסורתי", כתב, והדגיש כי הגישה לנשק אמריקני ולתמיכה דיפלומטית נמצאת בסכנה.

איתמר בן גביר
איתמר בן גביר | צילום: אבשלום ששוני

התפוצה הרחבה של סרטון זה, למרות ששודר לפני כחודשיים, משקפת חרדה גוברת מפני בידודה הבינלאומי של ירושלים. שיתופו המאסיבי ברשתות החברתיות משמש גם ככלי בשיח הפוליטי הפנימי, וממחיש כיצד סוגיות פנים מתורגמות באופן ישיר לפגיעה אסטרטגית בזירה העולמית.

תגיות:
סיוע אמריקאי
/
הקונגרס האמריקאי
/
איתמר בן גביר
/
טרור יהודי
/
יחסי ישראל ארה"ב
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף