"אנחנו צריכים להילחם בצורה רציונלית ובעוצמה, ולנהל משא ומתן בזמן המתאים, בסמכות ובהיגיון", אמר קאליבאף. לדבריו, ההתנגדות של הציבור האיראני ללחצים הצבאיים והכלכליים היא מרכיב מרכזי ביכולתה של טהרן לעצב את מאזן הכוחות החדש באזור ובעולם, וגם ליצור עבור איראן הזדמנויות כלכליות ואסטרטגיות.
בדבריו היום מתח קאליבאף ביקורת על שני מחנות בתוך הממסד האיראני. המחנה הראשון, לדבריו, דורש להמשיך במלחמה אך אינו מציג דרך אמינה לסיים אותה, ודוחה את כלי הדיפלומטיה. לטענתו, גישה כזו עלולה לגרור את איראן לשחיקה ממושכת, לעימות בלתי נגמר ולמשבר קבוע. מנגד תקף את אלה שלדבריו ממעיטים ביכולותיה של איראן ומקדמים כניעה לדרישות חד צדדיות. גישה כזו, אמר, תביא לאובדן משאבים ולפגיעה בכבוד הלאומי.
קאליבאף משמש גם כדמות מרכזית במגעים בין איראן לארצות הברית. בחודשים האחרונים הוא עמד בראש משלחת המשא ומתן האיראנית והציג שוב ושוב עמדה שלפיה דיפלומטיה צריכה להישען על כוח צבאי והרתעה.
על פי רויטרס, העימות נכנס כעת לחודש השביעי, ובמקביל מתקיימים מגעים לסירוגין בין וושינגטון לטהרן בניסיון להביא לסיומו. נשיא איראן מסעוד פזשכיאן צפוי להגיע השבוע לעצרת הכללית של האו"ם בניו יורק, כאשר המלחמה והאפשרות לחידוש השיחות צפויות לעמוד במרכז הדיונים כעת. על רקע זה, דברי קאליבאף משקפים ניסיון לשלב לחץ צבאי עם שמירת ערוץ מדיני פתוח, בלי להציגם כסתירה.