המעצמה הצבאית החדשה של מזרח אירופה נערכת: "הזמנים לא שקטים"

על רקע המתיחות מול רוסיה, שר החוץ הפולני סיפר כי הצטייד באורז, שימורים ומשאבה ידנית ואף בדק היכן נמצא המקלט. "הזמנים אינם שקטים, עדיף להיות מוכנים", הזהיר וקרא לציבור להקשיב להנחיות

לוגו מעריב צילום: מעריב אונליין
עקבו אחרינו
צבא פולין ארכיון
צבא פולין ארכיון | צילום: רויטרס

"יש לי אספקה מוכנה של אורז, יש לי משאבה ידנית בבית, יש לי שימורים מהגינה הפרטית שלי שנעשו. יש לי הוראות בטיחות, בדקתי גם היכן נמצא מקלט. טוב...כל אחד צריך גם לדעת איך להקים חמ"ל, זה שימושי אפילו בזמני שלום. כולנו קיבלנו הנחיות בטיחות, וכשמדינה פונה לאזרחיה - תקשיבו. הזמנים אינם שקטים, עדיף להיות מוכנים, זה לא יזיק. אני קורא לכך שכולם יקשיבו להוראות", אמר.

בריאיון ביקש סיקורסקי להמחיש את היקף ההתעצמות הצבאית של ארצו ואת המשאבים שפולין מפנה כיום לביטחון. "אנחנו מוציאים 50 מיליארד דולר בשנה על ביטחון", הצהיר. בהמשך הוסיף: "יש לנו יותר טנקים ויותר חטיבות צבאיות שניתן לפרוס מאשר לגרמניה, צרפת ובריטניה גם יחד".

תגיות:
רוסיה
/
פולין
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף