הפשע האנטישמי המחריד במנהטן: החשודה הפתיעה עם התירוץ

אנה מוצ'לובה, החשודה בדקירת חסיד חב"ד במנהטן, טענה כי מדובר ב"טעות בזיהוי". במרכז כתב האישום נגדה: פשעי שנאה

אלי לאון צילום: פרטי
עקבו אחרינו
תקיפת חסיד חב"ד במנהטן | צילום: מצלמות אבטחה

על פי כתב האישום של התובע המחוזי במנהטן בגין פשעי שנאה, התקרית הראשונה אירעה ברחוב 47 מערב. הקורבן הראשון, שלבש בגדים חסידיים, חש דקירה פתאומית וזמן קצר לאחר מכן גילה כי הוא מדמם. כחמש דקות לאחר מכן, התוקפת נטפלה לגבר נוסף שחבש כיפה, פגעה בו וגרמה לו לתחושת צריבה בזרועו הימנית. לטענת התביעה, היא איימה עליו ואמרה: "תברח מכאן. יש לי אקדח. אני הולכת להרוג אותך".

הפרט המטריד ביותר במסע התקיפות התרחש מיד לאחר מכן. רשויות החוק מדווחות כי מוצ'לובה פנתה לגבר שלישי ושאלה אותו האם הוא יהודי. כאשר הלה השיב לה כי הוא מוסלמי, התוקפת התנצלה ועזבה את המקום מבלי לפגוע בו. "היא בחרה את שני היעדים שלה משום שהאמינה שהם יהודים", ציינה עוזרת התובע המחוזי, אמילי הונג, במהלך הדיון בבית המשפט. "ההתנהגות בתקריות הללו מפחידה ומדאיגה, והנאשמת ניצבת בפני אישומים חמורים".

מנגד, עורכת דינה של מוצ'לובה, לילה קרפנטר, טענה כי מרשתה מועסקת כהלכה וללא עבר פלילי, וכי ייתכן שהמשטרה טעתה בזיהוי. "ההאשמות הללו אכן מדאיגות, אבל השאלה אם הן שייכות ללקוחה שלי היא כבר סיפור אחר", אמרה. השופטת לינדה קפיטי לא השתכנעה, וקבעה לה ערבות שבין 50 ל־150 אלף דולרים, תוך שהיא מציינת את סרטוני האבטחה שתיעדו את התקיפות. היא צפויה לשוב לבית המשפט ב־29 באוקטובר.

התקיפות עוררו בהלה רבה ברובע היהלומים, המאופיין בנוכחות יהודית בולטת. נציג של ארגון "השומרים" מסר ל"ניו יורק פוסט" כי הקהילה היהודית מרוצה מהחלטת בית המשפט להשאירה במעצר. "לראות אותה מסתובבת שוב בחוץ זו פשוט סכנה לכולם, היא צריכה לקבל עזרה", אמר. "זה יכול היה לקרות לי", הוסיף אחד מבעלי העסקים באזור, בעוד תושב אחר ציין כי הקהילה כולה דרוכה. בעל חנות נוסף, שהקורבן הראשון הותקף בסמוך אליו, הביע הקלה על כך שהמקרה נחקר כפשע שנאה, אך סיכם בחרדה: "אני חושש שהיא תצא בעוד כמה ימים, ומי יודע מה היא תעשה אחר כך".

תגיות:
אנטישמיות
/
מנהטן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף