"כמובן שאני מצביעה למועמד הדמוקרטי שלנו לסנאט", אמרה סטיבנס. "אבל אני רוצה לעודד את הקמפיין הזה לחסום את השנאה ולגרום לאנשים בקואליציה שלי להרגיש בנוח להגיע לקלפיות". ביקורת פומבית מצד מי שהפסידה בפריימריז והביעה תמיכה במנצח היא תופעה נדירה כל כך קרוב לבחירות הכלליות.
כתבי "הניו יורק טיימס" מציינים כי סטיבנס, תומכת נלהבת של ישראל, הסבירה שהיא מייצגת תושבי מישיגן יהודים שזועמים על תעמולה שהם רואים כאנטישמית. קמפיין אל־סייד, האנטי-ישראלי, מסר כי אין לו קשר לסרטון הבחירות המדובר, אך סטיבנס טוענת כי אין בכך די. הכוונה היא לסרטון שהופץ על ידי משפיען אנטי ישראלי שכלל ביקורת קשה על הסיוע לישראל והעלה טענות לביצוע טבח בעזה.
הקרע במפלגה עמוק אף יותר מתחת לפני השטח. סטיבנס הבהירה בהודעת טקסט כי לא תופיע לצדו של אל־סייד בשבוע האחרון לקמפיין. ארוסה, שהינו דמוקרט יהודי, אמר שקיווה שאל־סייד ימתן את עמדותיו לאחר הפריימריז, אך התאכזב לגלות שזה לא קרה.
הוא ציין במיוחד את סירובו של אל־סייד להשיב בעימות פומבי באוקטובר לשאלה האם איראן או ישראל מהוות איום גדול יותר על ארה"ב, ואת העדפתו להופיע במסיבת העיתונאים לאחר הפריימריז עם מועמדת אחרת שהגיעה למקום השלישי, על פני סטיבנס.
הסקרים מצביעים על שוויון כמעט מוחלט בין אל־סייד לרוג'רס במישיגן, מדינת מפתח היסטורית שבה אף מועמד רפובליקני לא זכה במושב בסנאט כבר למעלה משלושה עשורים, והמאבק הנוכחי עשוי בהחלט להכריע את השליטה בסנאט האמריקני כולו.
נושא ישראל נותר קו שבר עבור דמוקרטים רבים במדינה, ומצביעים יהודים מעידים על התלבטות קשה בשאלת התמיכה באל־סייד, שכינה בעבר את ממשלת ישראל "מרושעת". במקביל, המועמד הדמוקרטי מתמודד עם מתיחות בין מצביעים שחורים לערבים אמריקאים באזור דטרויט.