בלי פשרות: טראמפ חושף את התוכנית שלו למקרה של הפסד בבחירות האמצע

טראמפ הצהיר כי איראן לא תשיג נשק גרעיני וטען כי המשטר בטהרן נמצא בקריסה. בריאיון תקף את הדמוקרטים, הזהיר מפני ניצחונם בבחירות האמצע ואיים להטיל וטו על כל יוזמה שלהם

אלי לאון צילום: פרטי
עקבו אחרינו
דונלד טראמפ
דונלד טראמפ | צילום: REUTERS/Evan Vucci

אפס סובלנות לגרעין האיראני

"הם פשוט אומה קורסת עכשיו", קבע טראמפ על איראן, בטון המוכר שלו. "הכינו בהם חזק מאוד, אבל אסור שיהיה להם נשק גרעיני, והם מבינים את זה. הם לא ישיגו נשק כזה". כשנשאל אם יש צורך בהחלפת המשטר בטהרן, השיב הנשיא בביטול: "כבר הפלנו שניים מהמשטרים שלהם, אז שינינו את המצב במובן מסוים. זה מאוד פשוט מבחינתי: אסור שיהיה להם נשק גרעיני כי הם ישתמשו בו. הם רדיקלים מאוד, והם נותני החסות מספר אחת לטרור בעולם".

טראמפ התייחס גם לביקורת מצד חלק מתומכיו השמרנים שקיוו כי יהיה "נשיא ללא מלחמות", ורמז לפעולות צבאיות עלומות. לדבריו, "יש כאלה שכועסים עליי שלא השמדתי אותם לחלוטין. אבל תחשבו על זה, איבדנו רק 18 אנשים בשבעה חודשים. בוונצואלה לא איבדנו אף אחד. באפגניסטן איבדנו המונים במשך 12 שנים, ובווייטנאם מאות אלפים במשך 21 שנים. אנחנו פוצצנו את הארסנל הגרעיני שלהם, הכינו בהם חזק פעמיים, ועכשיו אנחנו יושבים וצופים בהם קורסים מבלי לשלם לשוטרים ולצבא שלהם".

בחירות האמצע ותיאוריות קונספירציה

לקראת בחירות האמצע, טראמפ משדר ביטחון מוחלט, תוך שהוא מבטל לחלוטין את הסקרים שמנבאים תבוסה רפובליקנית. "מעולם לא עבדתי קשה כל כך בבחירות אמצע כמו הפעם", הצהיר, והתגאה בעצרות ההמוניות שהוא עורך. "אין עוד דבר כזה בהיסטוריה הפוליטית. אני צוחק כשברני סנדרס מביא 700 או 800 איש, ואני נמצא בסמוך אליו עם 45 אלף או 50 אלף אנשים, והתקשורת אומרת שלברני הייתה עצרת ענקית ויפהפייה מבלי להזכיר אותי".

הוא הוסיף לתקוף את הדמוקרטים והאשים אותם בזיופים שיטתיים, תוך שהוא מביא כדוגמה מקרה תמוה מאלסקה שבו, לטענתו, הוצב מועמד מתחזה בעל שם כמעט זהה למתמודד הרפובליקני. "הם מרמים בפתקי ההצבעה. אם יש לך גברים בספורט נשים, גבולות פתוחים לכולם, מיסים גבוהים וכלכלה גרועה - הדרך היחידה שלך להיבחר היא לרמות".

גבולות של ברזל ואיום ההגירה

סוגיית ההגירה תפסה מקום נרחב בראיון, וטראמפ התגאה בהישגיו בגבול הדרום. "בנינו חומת גבול באורך של כ-3,218 ק"מ. בחודשים האחרונים אפס אנשים נכנסו למדינה שלנו באופן לא חוקי. בלי החומה החזקה הזו, לעולם לא היית יכול לעשות את זה".

הגנה על אילון מאסק וחנינות מקדימות

כשנשאל על כוונת הדמוקרטים לרדוף את מאסק ולהלאים חברות כמו SpaceX, השיב הנשיא בנחרצות: "אנחנו נצטרך להגן עליו ועל אנשים אחרים. אם אצטרך, אחלק חנינות מקדימות לכל מי שעבד עבורי, בדיוק כפי שעשיתי עבור אנשי ה-6 בינואר".

ומה יקרה אם הדמוקרטים אכן יכבשו את הקונגרס? לטראמפ יש תוכנית פשוטה: "אם לא ננצח, אני אהפוך ל'מר וטו'. אני אטיל וטו על כל דבר שהם ישלחו אליי. הם יבזבזו חודשים, ובסוף יצטרכו לבוא אליי כדי לעשות עסקאות".

הכאוס באירופה, פשיעה באמריקה וחלום הקדנציה השלישית

הנשיא לא הסתיר את שאיפותיו לעתיד והותיר פתח לקדנציה שלישית, חרף המגבלות החוקתיות. "הייתי שמח לרוץ שוב אם הייתה לי ההזדמנות, למרות שהשפה החוקתית מאוד נוקשה בנושא", הודה, וסיכם במסר לבוחרים: "ההכנסות בשיא, ייצרנו עושר של 25 טריליון דולר. יש לנו את המדינה החמה ביותר בעולם כרגע, ובואו נשמור עליה כזאת".

תגיות:
דונלד טראמפ
/
ארה"ב