טראמפ הוסיף ואמר: "קודם כול, יש לי מערכת יחסים יוצאת מן הכלל עם ישראל מבחינת השותפות בינינו. יש לנו כוח צבאי אדיר שנועד לשמור על המזרח התיכון. תראו את המזרח התיכון. יש לי שליטה מוחלטת. אנחנו עושים את זה, ויש לנו מי שמסייע לנו - וזו ישראל. כי אתם יודעים, אנחנו הגדולים והם הקטנים".
"הם קוראים לנו 'השטן הגדול' ולהם 'השטן הקטן', וצועקים 'מוות לאמריקה' וכל הדברים האלה. ובכן, הייתה לנו מערכת יחסים יוצאת מן הכלל. אבל העניין הוא ההגירה. בתקופת ברק חוסיין אובמה הגיעו לכאן מספרים עצומים של אנשים מהמזרח התיכון ששונאים יהודים, והתופעה הזאת הפכה לנפוצה מאוד".
הפסקת הסיוע האמריקאי תשפיע ישירות על החימושים ושחיקת המכונה בצה"ל, בעיקר לנוכח העובדה כי חיל האוויר שלנו טס בשלוש השנים האלה את מה שהוא טס בתשע שנות טיסה בשגרה. הטנקים והנגמ"שים גמרו כבר אלפי מנועים, וכמות החימושים שצרך הצבא שווה לכמות החימושים שירינו ב-30 השנים שלפני המלחמה.