נפרדים מהגנרל לאחד, מפקד צד"ל לשעבר: "ישראל חבה לו חוב מוסרי גדול"

"אנטואן היה אזרח לבנוני גאה וליבו שופע אהבה אליה ולזהותה הייחודית, אהבה זו היא שהניעה אותו לקבל על עצמו את האחריות הכבדה על אזור הגבול בדרום לבנון", אמרו בעמותת אנשי צד"ל לשעבר

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
אהוד ברק עם אנטואן לאחד, מפקד צד"ל לשעבר, בשנת 2000
אהוד ברק עם אנטואן לאחד, מפקד צד"ל לשעבר, בשנת 2000 | צילום: רויטרס

בפריז הלך לעולמו השבוע מפקד צד"ל לשעבר, הגנרל אנטואן לאחד, בן 88 במותו. לאחד עמד בראש צבא דרום לבנון משנת 1984 עד לנסיגת ישראל מדרום לבנון במאי 2000.

לאחד החליף בתפקיד את גנרל סעד חדאד שהקים את צד"ל בתמיכה ובסיוע של ישראל לאחר הפלישה ללבנון במבצע שלום הגליל, בשנת 1982.

עמותת אנשי צד"ל לשעבר בישראל פרסמה היום הודעת אבל בה נאמר: "אנטואן היה אזרח לבנוני גאה, נאמן למולדתו לבנון וליבו שופע אהבה אליה ולזהותה הייחודית, אהבה זו היא שהניעה אותו לקבל על עצמו את האחריות הכבדה על אזור הגבול בדרום לבנון. הוא הציב למול עיניו שתי מטרות: להעניק ביטחון לתושבי דרום לבנון ולדחוף למען שלום בין לבנון למדינת ישראל. איש ערכי הניחן באומץ ובתכונות מנהיגותיות נדירות, הכתר אשר לראשנו. לא נשכח אותך מפקד יקר".

לאחד, נוצרי מארוני, עזב את לבנון יחד עם אלפים אחרים אחרי נסיגת ישראל בשנת 2000 והתגורר בתל אביב,שבה פתח מסעדה בתל אביב, אולם כעבור תקופה קצרה הוא עזב לפריז. לאחד נידון למאסר עולם בלבנון בגין בגידה.

"אהוד ברק עם גבי אשכנזי עבדו בעיניים על אנטואן לאחד, ועל מדינת ישראל , והביאו במו ידיהם להתחזקות חיזבאללה, דבר שיכול היה לא לקרות אם לאחד היה שומע לנו בזמנו וניפגש עם אריאל שרון לפני הנסיגה מהלך שיזמתי כדי למנוע יציאה לא מבוקרת", כך אמר סגן השר לשיתוף פעולה אזורי ח"כ איוב קרא באסיפה שקיימו היום בנהריה חבריו ופיקודיו של אנטואן לאחד, מאנשי צד"ל, עם היוודע דבר מותו בסוף השבוע בפריז.

תגיות:
לבנון
/
צד"ל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף