ברון הסמים הגדול בעולם נתפס: אל צ'אפו ישוב אל מאחורי הסורגים

חואקין גוסמן ברח מבית הכלא במקסיקו לפני כחצי שנה וכעת הרשויות הודיעו שתפסו אותו. הנשיא אנריקה פיינה נייטו צייץ: "המשימה הושלמה"

לוגו reuters צילום: רויטרס
אל 'צאפו נתפס
אל 'צאפו נתפס | צילום: רויטרס

היועצת המשפטית לממשלה המקסיקנית ארלי גומז, אישרה שהוא יישלח בחזרה לכלא הישן שלו: "גוסמן יועבר למרכז הפדרלי סוציאלית אלטיפלאנו", היא אמרה. "אל צ'אפו" נתפס במלון בצד הדרך לאחר פעולה שבה נהרגו חמישה חשודים ונפצע חייל אחד, בבית מסתור בעיר לוס מוצ'יס, בצפון-מערב המדינה בה גדל, סינלואה.

"המשימה הושלמה: יש לנו אותו", צייץ הנשיא, אנריקה פנייה נייטו בחשבון הטוויטר שלו: "אני רוצה להודיע ​​לכל המקסיקנים שחואקין גוסמן נעצר".

לכידתו של סוחר הסמים שחמק פעמיים ממאסר בבתי הכלא המקסיקניים היא ניצחון נחוץ לנשיא והיא גם מספקת דחיפה משמעותית ליחסי ארצות הברית-מקסיקו המתוחים. גוסמן עומד כעת בפני האפשרות של הסגרה לארצות הברית אבל התהליך יכול לקחת חודשים, אם כי המועמד לנשיאות המפלגה הרפובליקנית, מרקו רוביו, קרא לממשל האמריקאי לבקש הסגרה באופן מיידי.

גוסמן הוביל קרטל שהבריח סמים בשווי מיליארדי דולרים של קוקאין, הרואין ומריחואנה לארצות הברית והביא למלחמות עקובות מדם עם כנופיות מקסיקניות אחרות. גוסמן, שכינויו הוא "שורטי", נמלט לראשונה מהכלא בשנת 2001 על ידי מתן שוחד לפקידים בכלא והמשיך לשלוט בסחר בסמים לאורך נהר הריו גרנדה. הוא נתפס ונכלא מחדש על ידי הממשלה 13 שנים מאוחר יותר, אבל שוב ברח, הפעם דרך מנהרה שנחפרה ממש עד למקלחת בתאו. בריחתו הביכה את הממשל בראשות הנשיא נייטו שסירב לבקשת ארצות הברית להסגירו.

תגיות:
סמים
/
מקסיקו
/
אל צ'אפו
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף