פרופסורים בכירים בארה"ב תבעו אגודה אקדמית שהחרימה את ישראל

האגודה ללימודים אמריקאיים (ASA) החליטה לפני כשנה וחצי להחרים את ישראל. ארבעה חוקרים החברים בארגון החליטו לתבוע אותו: "פגיעה לא חוקית במטרות האגודה". באקדמיה הישראלית מברכים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
הפגנה נגד ישראל בארצות הברית
הפגנה נגד ישראל בארצות הברית | צילום: רויטרס

בתביעה נטען כי הפוליטיזציה הבוטה של ה־ASA מפרה למעשה את החוק העוסק בתאגידים, איגודים ועמותות שהם לא למטרות רווח. לטענת התובעים, החרם שאומץ על ידי האגודה בדצמבר 2013 הנו תוצאה של מאמץ מרוכז של מספר קטן של פעילי BDS – תנועת החרם נגד ישראל - ושל חלק ממייסדי הקמפיין האמריקאי הקורא לחרם אקדמי ותרבותי על ישראל (USACBI). לדברי הפרופסורים, הללו השתמשו בעמדות ההנהגה שלהם ב־ASA לצורך הפיכת האקטיביזם האנטי־ישראלי למוקד העשייה המרכזי של האגודה.

ארבעת התובעים - הפרופסורים סיימון  ברונר,  מיכאל רוקלנד,  מיכאל ברטון וצ'רלס קופפר – טוענים עוד  כי המשימה המוצהרת של ה־ASA אינה קשורה כלל ועיקר להחרמת אומה זרה ולכן פעילות האגודה עומדת בניגוד גמור לחוק החל על תאגידים שלא למטרות רווח ומדובר באנטי־תזה לקידום הידע. שהרי, לפי התביעה, בחוקת ה־ASA כתוב כי "מטרת העמותה היא קידום לימודי התרבות האמריקאית באמצעות עידוד מחקר, הוראה, פרסומים...על גווניה ומורכבויותיה של התרבות האמריקאית".

יו"ר ועד ראשי האוניברסיטאות ונשיא הטכניון, פרופ' פרץ לביא, בירך על התביעה ואמר כי "אנו שרויים בעיצומו של תהליך שבמסגרתו מתחילים יותר ויותר קמפוסים ואוניברסיטאות ברחבי העולם להבין ולהיחשף לשיטות הפעולה האגרסיביות של ה־BDS וחבריהם, לתמונה המעוותת שהם מציגים ושעומדת בניגוד גמור למציאות באוניברסיטאות במדינת ישראל ולמניפולציות שהם עושים כדי להפיץ את רעיונותיהם הדמוניים והשקריים".

פרופ׳ צבי ציגלר, ראש הפורום הבין־אוניברסיטאי למאבק בחרם האקדמי שהוקם על ידי ור"ה (ועד ראשי האוניברסיטאות), ציין כי "התביעה היא דוגמה נוספת להתעוררות של חלקים חשובים בקהילה האקדמית האמריקאית, אשר מרגישים שתנועת החרם פוגעת באגודות האקדמיות המקצועיות ושיש להוציא את האגודות מהמגרש הפוליטי ואת הפוליטיקה מהאגודות"

תגיות:
חרם אקדמי
/
האגודה ללימודים אמריקאיים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף