שר ההגנה האיראני: "דאעש נושם את נשימותיו האחרונות"

הגנרל חוסיין דהקאן טען כי ארגון הטרור עומד על סף קריסה וכי ממשלת רוסיה הציעה לספק למדינתו מערכת הגנה אווירית מתקדמת, אך היא דחתה את ההצעה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
חוסיין דהקאן
חוסיין דהקאן | צילום: רויטרס
3
גלריה

לדברי שר ההגנה האיראני, טורקיה הפכה בעבר לאחד הבסיסים הראשיים לתמיכה בדאעש, אולם כאשר הבינו במדינה כי מה שהשקיעו היה לחינם וכי ביטחונם היה בסכנה - אנקרה הגיעה למסקנה כי הארגון פוגע באסלאם. "הפיגועים ברחבי טורקיה באו כדי לאלץ את ממשלת אנקרה לתמוך יותר בטרוריסטים", טען השר האיראני. "עלינו לומר, כי מדיניות טורקיה וחלק ממדינות האזור, תומכות ביישות הציונית".

לוחם דאעש שבוי
לוחם דאעש שבוי | לוחם דאעש שבוי
מערכת ההגנה האווירית הרוסית S-300, צילום: רויטרס
מערכת ההגנה האווירית הרוסית S-300, צילום: רויטרס | מערכת ההגנה האווירית הרוסית S-300, צילום: רויטרס

עם זאת, העלה הגנרל על נס את מערכת היחסים בין ארצו לרוסיה. "מדובר במערכת יחסים שעלתה עד לשיתוף פעולה אסטרטגי", אמר. "אירוח מטוסי הקרב בשדה התעופה המדאן היה חלק משיפור מערכת היחסים. פתיחת שדה התעופה הייתה לבקשת ממשלת סוריה".

תגיות:
רוסיה
/
איראן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף