בנוסף לכך אמר טונר כי במחלקת המדינה "עובדים בצמידות עם הבית הלבן במטרה להעריך היכן אנחנו עומדים ומנסים לתכנן את הצעדים הבאים", בנוגע לתהליך השלום הישראלי-פלסטיני.
במקביל לכך, שגרירת ארצות הברית לאו"ם ניקי היילי נפגשה עם השגריר הפלסטיני לארגון, ריאד מנצור וביקשה ממנו לעצור את ההסתה נגד ישראל. בפוסט שהעלתה היילי לחשבון הטוויטר שלה, היא כתבה: "קיימתי פגישה מועילה עם ריאד מנצור. דיברנו על הצורך של הרשות הפלסטינית לעצור את ההסתה לאלימות וקראתי להם לשוב לשולחן המשא והמתן עם ישראל במקום לחפש נתיבים חלופיים כמו האו"ם. ארצות הברית תומכת בתהליך שלום אמיתי בין ישראל לרשות הפלסטינית".
טונר הוסיף כי המשך הפעילות הישראלית בהתנחלויות עלולה "להשפיע על האקלים הכללי" בנוגע לסיכויים לחדש את שיחות בין הצדדים. טונר, שהיה דובר מחלקת המדינה תחת ג'ון קרי ומשמש כיום כדובר זמני עד שיימצא לו מחליף בתפקיד נשאל שאלות רבות על תהליך השלום והמזרח התיכון, אך לא נתן תשובות ברורות בהרבה מהנושאים מעבר לדברי טראמפ.