מחר: על רקע דריכות ביטחונית, צרפת יוצאת לבחירות בהן הכל יכול לקרות

המשטרה עצרה אדם שנופף בסכין בתחנת רכבת מרכזית בפריז, וכוחות הביטחון נדרכו שוב. השאלה הגדולה: האם המתח הביטחוני הפתאומי יסייע ללה פן?

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מועמדי הבחירות בצרפת
מועמדי הבחירות בצרפת | צילום: AFP
4
גלריה

במהלך האירוע ניגש האדם לעבר שוטרים שנכחו באחת מתחנות הרכבת העמוסות ביותר בבירה הצרפתית ונופף לעברם בסכין. מיד לאחר מכן הם הפילו אותו ואזקו אותו כשהוא מרותק לרצפה. בעקבות התקרית נוצרה בהלה בקרב הנוסעים שנכחו בתחנה, מה שגרם לרבים לנסות לברוח ממנה ואף הביא לעיכוב בתנועת הרכבות.

כוחות הביטחון בתחנת הרכבת גאר דו נור. צילום: AFP
כוחות הביטחון בתחנת הרכבת גאר דו נור. צילום: AFP | כוחות הביטחון בתחנת הרכבת גאר דו נור. צילום: AFP

מועמדת הימין הקיצוני מארין לה פן, שהצהירה על כוונותיה להפסיק לחלוטין את ההגירה למדינה בשבוע שעבר, התבטאה בנושא גם לאחר האירוע בתחנת הרכבת: "אני לא רוצה שנתרגל לטרור מוסלמי. עלינו להפסיק להיות תמימים. אסור לנו להשאיר לילדים שלנו מדינה שלא מסוגלת להגן עליהם". מוקדם יותר, יריבה עמנואל מקרון הגיב אף הוא על הירי כשאמר ש"המטרה מספר 1 של הנשיא היא להגן על אנשים".

מקרון. לפי הסקרים הוא המועמד המוביל לנשיאות צרפת. צילום: רויטרס
מקרון. לפי הסקרים הוא המועמד המוביל לנשיאות צרפת. צילום: רויטרס | מקרון. לפי הסקרים הוא המועמד המוביל לנשיאות צרפת. צילום: רויטרס

הקלפיות צפויות להיפתח בראשון ב-8 בבוקר וייסגרו לאחר 12 שעות. אם אף מתמודד לא יזכה ל-50 אחוז מהקולות שני המועמדים הבכירים יתמודדו זה מול זה בסיבוב שני שבועיים לאחר מכן.

הקמפיין לנשיאות התמקד הפעם במשבר הכלכלי ובאחוז האבטלה הגבוה במדינה, כמו גם בנושא ההגירה לשטחי המדינה. הבחירות יקבעו למעשה את הנתיב שבו תלך הכלכלה הצרפתית, שמדורגת במקום החמישי בעולם עם 2.2 טריליון יורו.

מארין לה פן. האם האירועים הביטחוניים האחרונים בצרפת יעניקו לה עוד קולות? צילום: רויטרס
מארין לה פן. האם האירועים הביטחוניים האחרונים בצרפת יעניקו לה עוד קולות? צילום: רויטרס | מארין לה פן. האם האירועים הביטחוניים האחרונים בצרפת יעניקו לה עוד קולות? צילום: רויטרס
תגיות:
אירוע בטחוני
/
בחירות בצרפת
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף