האסון בסיירה לאון: אלפים עדיין נעדרים, ישראל תעביר סיוע רפואי

מפולת הבוץ הקטלנית שנגרמה משיטפונות גבתה קורבנות רבים שמספרם צפוי לנסוק. עד כה חולצו 270 גופות שייקברו בקבורה המונית. ישראל תרכוש מזון וסיוע עבור ניצולי האסון

שיטפונות בסיירה לאון
שיטפונות בסיירה לאון | צילום: AFP
2
גלריה

שגריר ישראל בסנגל, פול הירשון, נמצא בקשר עם גורמים בכירים בממשלת סיירה ליאון לצורך תיאום העברת הסיוע הישראלי. בשלב הראשון יירכש על ידי ישראל מזון עבור ניצולי האסון. בהמשך, בתיאום עם השלטונות המקומיים, יועבר סיוע רפואי.

לפחות מאה בתים נפגעו בעיירה הררית, 15 קילומטרים ממזרח לפריטאון ומבנים אחרים הוצפו לחלוטין. מצב חירום לאומי הוכרז במדינה הסובלת ככל הנראה מהשיטפונות החמורים ביותר באפריקה בשני העשורים האחרונים.

אסון הטבע בסיירה לאון. צילום: AFP
אסון הטבע בסיירה לאון. צילום: AFP | אסון הטבע בסיירה לאון. צילום: AFP

נציג הצלב האדום אמר אמש כי עשרות גופות כבר נמצאו אך אין דרך לזהות אותן כעת. "הבעיה הגדולה היא האנשים הרבים שנותרו חסרי בית וזקוקים למחסה, בגדים, שמיכות. אנחנו מנסים לעשות מה שאנחנו יכולים. לעת עתה אנחנו עוזרים לאסוף את המתים".

הנשיא הכריז כאמור על מצב חירום לאומי ואמר בנאום ששודר בטלוויזיה: "זו טרגדיה בסדר גודל גדול. עלינו לעמוד אחד לצד השני כדי לעזור אחד לשני". "הרשו לי להבטיח לכם כי הממשלה עוסקת באופן מלא במצב, בשיתוף פעולה עם שותפינו אנחנו כבר הקמנו מרכז חירום על מנת לסייע לניצולים.

אלכס קרל, מנהל תוכניות בינלאומיות של הצלב האדום,אמר כי מניין ההרוגים עשוי לעלות והוסיף: "התפשטות מחלות כגון כולרה, טיפוס בטן ושלשולים בעקבות ההצפות היא גם דאגה ענקית".

"הכל נעלם. איבדנו הכל - הבית שלנו, הכל. הבוץ ירד עם המים ולבן שלי לא היה לאן לברוח. מצאנו אותו שוכב בבוץ, הוא היה רק ​​ילד. שאלוהים יעזור לסיירה לאון. מה אנחנו אמורים לעשות עכשיו, בלי כלום?", סיפר אחד הניצולים.

תגיות:
שטפונות
/
מפולת בוץ
/
אסון טבע
/
סיירה לאון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף