דיווח: שליט זימבבואה מוגאבה הסכים לעזוב את השלטון

הרודן ניסח מכתב התפטרות לאחר שהגנרלים שביצעו את ההפיכה במדינה הסכימו לרבות מדרישותיו, כולל חסינות מלאה לו ולאשתו גרייס, וכי יוכל לשמור על נכסיו

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
רוברט מוגאבה
רוברט מוגאבה | צילום: רויטרס
2
גלריה

כזכור, לפני כחמישה ימים תפס הצבא את השלטון בזימבבואה, ושם את מוגאבה תחת מעצר בית. מפלגת "האיחוד הלאומי האפריקאי של זימבבואה", ששולטת במדינה, הדיחה אתמול את  מוגאבה מתפקיד יו"ר המפלגה וקבעה כי מי שיחליפו יהיה סגן הנשיא עד לא מכבר, אמרסון ננגאגווה, שהודח על ידו על מנת לפנות מקום לאשתו, גרייס מוגאבה. רעיית הנשיא עצמה גורשה מן המפלגה. מנהיג ארגון הווטראנים הצבאיים במדינה שביצע את ההפיכה, כריס מוטסוונגווה, הודיע על ההדחה של בני הזוג מוגאבה.

מוגאבה בן ה-93 שלט במדינה במשך 37 שנים מאז קיבלה עצמאות, תחילה כראש ממשלה ולאחר מכן כנשיא. בעוד באפריקה הוא נתפש כמנהיג שנלחם בשלטון הלבן המדכא, והביא לשחרור מדינתו, בעולם המערבי רואים בשלטונו כדוגמה לשחיתות, רדיפה פוליטית ודיקטטורה קשה.

גרייס ורוברט מוגאבה. צילום: רויטרס
גרייס ורוברט מוגאבה. צילום: רויטרס | גרייס ורוברט מוגאבה. צילום: רויטרס

תגיות:
זימבבואה
/
רוברט מוגאבה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף