העיתון הבריטי "האקונומיסט" דיווח כי סלאח זכה ביותר ממיליון קולות, כאשר המצביעים ציירו "איקס" על שמותיהם של שני המועמדים לנשיאות, ובחרו בו למרות שהוא לא מועמד.
כזכור, שיעור המצביעים גרם לאכזבה בקרב השלטונות בארץ הנילוס, זאת מאחר שלמרות מבצע גיוס המצביעים המסיבי, שכלל גם קרנבל ריקודים ושירים במחוזות רבים, רק 34.2% ניגשו לקלפיות, כך דווח בעיתון אל-אהראם.
רוב המצביעים היו מבוגרים, כאשר מרבית הצעירים לא הגיעו להצביע בבחירות שהוכרעו מראש, זאת לאחר שכל המועמדים הפוטנציאלים להתמודדות אמיתית על התפקיד הורחקו מן המירוץ. "הבחירות לא ענו על הציפיות של הצעירים", כתבו פעילים ברשתות החברתיות. "לא מוכנים להשתתף בהצגה", הוסיפו אחרים.
על פי הדיווחים במדינה, מספר הקולות הכשרים הגיע ל-23 מיליון מתוך 25 מיליון שהצביעו בפועל בשלושת ימי הבחירות. מספר בעלי זכות ההצבעה היה 60 מיליון.