טראמפ: "לא שילמנו לקוריאה הצפונית עבור אוטו וורמביר"

נשיא ארצות הברית הכחיש את הפרסומים על הקבלה שהמדינה המבודדת הגישה לשליח האמריקאי, על סך שני מיליון דולרים. "זה לא ממשל אובמה", כתב בטוויטר

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
דונלד טראמפ
דונלד טראמפ | צילום: רויטרס
2
גלריה

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ התייחס היום (שישי) לדיווח לפיו שחרורו של עם אוטו וורמביר, סטודנט באוניברסיטת וירג'יניה, שהיה בשבי בקוריאה הצפונית, הוגשה לארצות הברית קבלה בסך שני מיליון דולר עלות הטיפול הרפואי בו. הוא כתב בטוויטר: "שום כסף לא שולם לקוריאה הצפונית עבור אוטו וורמביר, לא שני מיליון דולר ולא שום דבר אחר. זה לא ממשל אובמה ששילם 1.8 מיליארד דולרים עבור שחרור בני ערובה".

צילום: רויטרס
צילום: רויטרס | צילום: רויטרס

קוריאה הצפונית טענה כי הוא מת מהרעלה שפגעה במערכת העצבים שלו, אך צוות הרופאים שטיפל בו בארה"ב העריך כי זוהי לא הסיבה למותו. "וורמבייר לא מראה שום סימן של הבנת שפה, תגובה לדיבור או הכרה של הסביבה", אמר ד"ר דניאל קנטר שטיפל בו לאחר שובו  למדינתו. ואולם, לטענת משפחת וורמבייר מותו נגרם כתוצאה מעינויים קשים שעבר. "חובתנו העצובה היא לדווח שבננו סיים את מסעו הביתה. כשהוא מוקף בבני משפחתו, אוטו נפטר בשעה 14:20 (שעון ארה"ב)", כך לפי הצהרת משפחתו.

וורמבייר נידון ל-15 שנים בכלא לאחר שניסה, לפי ההאשמות נגדו, לגנוב שלט תעמולה מהמלון שבו לן. עם חזרתו התגלה כי הוא סובל מנזק מוחי חמור והוא פונה ב-13 ביוני לבית חולים בעיר הולדתו סינסינטי שבאוהיו. הוא היה סטודנט לכלכלה מאוניברסיטת וירג'יניה שנסע לטייל במדינה המבודדת בעולם. חודש לאחר שנעצר הופיע הצעיר במסיבת עיתונאים ששודרה בטלוויזיה המקומית, שם הודה בדמעות בניסיון לגנוב שלט תעמולה. הוא הצהיר אז כי "משימתי הייתה לפגוע במוטיבציה ובמוסר העבודה של אזרחי קוריאה הצפונית".

תגיות:
קוריאה הצפונית
/
דונלד טראמפ
/
אוטו וורמבייר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף