עיתון "אל-ערביה" הסעודי מדווח היום (שלישי) כי ממשל טראמפ הטיל סנקציות על שלושה אנשי חיזבאללה, שניים מהם חברי פרלמנט בלבנון. משרד האוצר האמריקני אמר כי הסנקציות הוטלו עליהם בעקבות "מינוף תפקידם הפוליטי על מנת להקל על האג'נדה של חיזבאללה ולבצע את דרישותיה של איראן".
שני חברי הפרלמנט הם אמין שרי ומוחמד חסן רא'אד, לצד בכיר החיזבאללה ואיש ביטחון של הארגון, וואפיק סאפא, הנשוי לאחותו של המזכ"ל חסן נסראללה.
סיגל מנדלקר, תת-מזכיר האוצר למלחמה בטרור באמצעים פיננסיים, אמרה כי "חיזבאללה עושה שימוש בפעילים שלו בפרלמנט הלבנוני כדי לתמרן את מוסדותיו לתמוך כספית בארגון הטרור, ולחזק את פעילותה הממאירה של איראן".
עוד אמרה, כי "חיזבאללה מאיים על היציבות הכלכלית והביטחון של לבנון, אזרחיה והאזור כולו. ארצות הברית תמשיך לתמוך במאמציה של ממשלת לבנון להגן על מוסדותיה מפני ניצול של איראן ושליחיה הטרוריסטים, ולהבטיח עתיד של שלום ושגשוג ללבנון".