בכיר איראני: "אנשי הצוות במכלית הבריטית בטוחים ובמצב טוב"

לאחר שנחטפה ב"אקט עוין" על פי גורמים בבריטניה, ה"סטנה אימפרו" על 23 אנשי הצוות שלה עוגנת בעיר הנמל הדרומית בנדר עבאס. בריטניה צפויה להטיל עוד סנקציות

מעריב אונליין
מעריב אונליין | צילום: מעריב אונליין

מצידה, איראן הכחישה אמש את הדיווחים כי עצרה שתי מכליות בריטיות במפרץ הפרסי, וטענה כי רק אחת נעצרה. במקביל, בסוכנות הידיעות מטהרן "תסנים" דווח כי "המכלית לא נעצרה, והתאפשר לה להמשיך במסעה לאחר שהוזהרה על ידי כוחות איראניים בנוגע לענייני בטיחות". סוכנות הידיעות האיראנית, המקורבת למשמרות המהפכה, ציטטה גורמים צבאיים שאמרו כי "המכלית הבריטית 'מיסדר', שהניפה את דגל ליבריה, קיבלה הנחיות לגבי השיט הנכון והשמירה על הסביבה, והמשיכה בדרכה".

בתוך כך, סוכנות הידיעות האיראנית "פארס" דיווחה כי המכלית הבריטית שעליה השתלטו משמרות המהפכה הועברה לנמל בנדר עבאס שבדרום המדינה, ו-23 אנשי הצוות שלה נמצאים במעצר עליה. עוד סופר, כי לפני ההשתלטות המכלית הייתה מעורבת בתאונה עם סירת דיג איראנית.

תגיות:
בריטניה
/
איראן
/
נפט
/
מיצרי הורמוז
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף