נשיא צרפת מקרון לביידן: "ארה"ב חזרה לעצמה כמנהיגת העולם החופשי"

הנשיא הצרפתי והאמריקאי נפגשו במסגרת פסגת G7 ושוחחו על מצבה של ארה"ב תחת שלטון ביידן. מקרון: "זה נהדר שיש נשיא שהוא חלק 'מהמועדון' ומוכן לשתף פעולה"

לוגו reuters צילום: רויטרס
ג'ו ביידן ועמנואל מקרון בוועידת G7
ג'ו ביידן ועמנואל מקרון בוועידת G7 | צילום: REUTERS/Kevin Lamarque
2
גלריה

"ארה"ב חזרה לעצמה כשותפה בהנהגת העולם החופשי", אמר מקרון לביידן בעת שישבו על מרפסת הצופה לחוף. "זה נהדר שיש נשיא שהוא חלק 'מהמועדון' ומוכן לשתף פעולה. ביידן מפגין שמנהיגות היא שותפות".

"כפי שאמרתי בעבר, חזרנו," אמר ביידן. "הדברים מתנהלים היטב, אני חושב, וכפי שאנחנו אומרים בארצות הברית, 'אנחנו על אותו דף'".

ג'ו ביידן ועמנואל מקרון בוועידת G7
ג'ו ביידן ועמנואל מקרון בוועידת G7 | צילום: רויטרס

ביידן הוסיף כי ארצות הברית הרגישה היטב את הלכידות הברית הצבאית של נאט"ו והביעה תמיכה באיחוד האירופי - שהיוותה מטרה לביקורת רבה מצד הנשיא הקודם דונלד טראמפ.

"אני חושב שהאיחוד האירופי הוא ישות חזקה ותוססת להפליא, שאחראית במידה ניכרת ליכולתה של מערב אירופה להתמודד עם הבעיות הכלכליות שלה ואף לספק את עמוד השדרה והתמיכה בנאט"ו", אמר.

תגיות:
ג'ו ביידן
/
עמנואל מקרון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף