"יש את מה שרוסיה אומרת, ויש את מה שהיא עושה": קרב גרסאות בין מוסקבה למערב

מזכיר המדינה האמריקאי אמר כי רוסיה מקרבת יחידות צבא לגבול אוקראינה וכי ארה"ב לא ראתה כל נסיגה של הכוחות הרוסיים מהאזור. גם מזכ"ל נאט"ו הבהיר: "יש בידינו הוכחות לכישלון הסגת הכוחות"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונלייןתמונה ברירת מחדל - כותב צילום: מעריב אונלייןלוגו reuters צילום: רויטרס
טנקים רוסים סמוך לגבול עם אוקראינה (צילום: רויטרס) | צילום:
תמונות לווין של כוחות רוסיים ליד הגבול
תמונות לווין של כוחות רוסיים ליד הגבול | צילום: Maxar Technologies/Handout via REUTERS

בתוך כך אמר שר ההגנה של אוקראינה, אולכסיי רזניקוב, כי מחר הוא יקיים  פגישה וירטואלית עם שרי ההגנה של נאט"ו. זאת, בזמן שנספח צבאי של בלארוס ישתתף בתרגילים צבאיים באוקראינה.

מוקדם יותר נשא נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי נאום טלוויזיוני, בו פנה לבני עמו, שלדבריו "מאוחדים ברצון אחד – לחיות בשלום", כך דווח ברויטרס. "יש לנו כל זכות לכל זה, כי אנחנו בבית, אנחנו באוקראינה. אף אחד לא יאהב את הבית שלנו כמו שאנחנו אוהבים. רק יחד נוכל להגן על הבית שלנו. יום איחוד שמח, צהוב וכחול!", אמר הנשיא.

נשיא רוסיה ולדימיר פוטין
נשיא רוסיה ולדימיר פוטין | צילום: רויטרס
כוחות צבא רוסיה בתרגיל צבאי סמוך לאוקראינה
כוחות צבא רוסיה בתרגיל צבאי סמוך לאוקראינה | צילום: רויטרס

שר החוץ של אוקראינה דמיטרו קולבה טען כי "יחד עם השותפות שלנו, הצלחנו למנוע הסלמה נוספת מצד רוסיה". עם זאת, קולבה ציין כי עדיין מוקדם מכדי לראות הפחתה אמיתית בהסלמה במשבר. "המצב נותר מתוח, אבל בשליטה. יש לנו כלל: נאמין כשנראה את הנסיגה". גם מזכ"ל נאט"ו ינס סטולנברג אמר כי אין סימנים לרגיעה באוקראינה, אך כי יש בסיס ל"אופטימיות זהירה".

תגיות:
רוסיה
/
אוקראינה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף