רוסיה דוחה את הטענות על טבח בבוצ'ה: "התמונות בוימו עבור המערב"

יו"ר הבית התחתון של הפרלמנט הרוסי דחה את הטענות כנגד המראות הקשים בעיר בוצ'ה, לפיהם התרחשו במקום פשעי מלחמה, וקבע כי מדובר ב"פרובוקציה"

לוגו reuters צילום: רויטרס
המלחמה באוקראינה: נזק רב במריופול הנצורה בעקבות ההפגזות מצד הרוסים (צילום: רויטרס) | צילום:

"וושינגטון ובריסל הם התסריטאים והבמאים וקייב הם השחקנים", תקף וולודין. "זו פרובוקציה שמטרתה להכפיש את רוסיה. אין עובדות - רק שקרים".

גם בן בריתו של נשיא רוסיה טען כי התמונות מבוצ'ה זויפו כחלק מפרופגנדה נגד רוסיה. "מדובר בזיופים הלקוחים מהדמיון הציני של המחאה האוקראינית", כך אמר דמטרי מדבדב, שכיהן כנשיא רוסיה בין השנים 2008-2012 ומכהן כעת כסגן מזכירו של ראש מועצת ביטחון המדינה. "התמונות 'נרקחו' בעבור סכומי כסף אדירים", הוסיף.

גופות ברחובות בושה, אוקראינה
גופות ברחובות בושה, אוקראינה | צילום: רשתות חברתיות
גופות ברחובות בושה, אוקראינה
גופות ברחובות בושה, אוקראינה | צילום: רשתות חברתיות

על פי סרטון אחד שצולם על ידי חבר במועצה המקומית ב-2 באפריל, נראו גופות הפזורות באחד מרחובותיה. תמונות הלוויין שסופקו על על ידי Maxar Technologies, מראות כי לפחות 11 מהן נמצאו ברחוב מאז ה-11 במרץ, כאשר רוסיה, לטענתה, כבשה את העיירה.

תגיות:
רוסיה
/
מלחמת רוסיה-אוקראינה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף