צבא רוסיה הודיע: הושמד משלוח נשק מערבי לאוקראינה באמצעות טיל שיוט | צפו

ברוסיה פורסם תיעוד של השימוש בטיל השיוט קליבר, ששוגר לעבר העיר ז'יטומיר ופגע לטענתם במשלוח נשק לאוקראינה. קודם לכן, משרד ההגנה הרוסי הצהיר כי הלוחמים במפעל הפלדה במריופול - נכנעו

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
פוטין הולך שולל בידי יועציו? מלחמת רוסיה-אוקראינה (צילום: רויטרס) | צילום:

כמו כן, בערוצי הטלגרם הפרו-רוסים, פורסם תיעוד של מפקד היחידה הימית שפעל במפעל, שבישר על כניעת חייליו. היחידה הייתה בין הכוחחות העיקריים שהגנו על מפעל הפלדה.

עיר הנמל החשובה מבחינה אסטרטגית, הייתה מהראשונות שהותקפו מיד עם פלישת הכוחות הרוסים, ב-24 בפברואר. בתחילת מרץ העיר הותקפה על ידי הרוסים ותושביה התמודדו עם מחסור חמור במזון ובמים והיו נתונים להפצצות כבדות שפגעו בבית חולים ליולדות ותיאטרון מקומי, שם מצאו האזרחים מחסה.

מפעל הפלדה במריופול, בו לכודים אזרחים וחיילים
מפעל הפלדה במריופול, בו לכודים אזרחים וחיילים | צילום: רויטרס

כמו כן, בשבוע שעבר כבר החלו דיווחים על נפילת "המעוז האחרון", כלומר המפעל, לאחר שמאות לוחמים אוקראינים החלו להתפנות ממנו, אחרי מאבק הרואי של יותר מ־80 יום.

בתוך כך, ארה"ב דיווחה כי היא צפויה להחזיק בעתיד הקרוב על אדמת אירופה כמאה אלף חיילים, "אלא אם רוסיה תסלים ותאיים על שבדיה ופילנד או חברות נאט"ו אחרות", כך על פי גורמים אמריקאים. המספרים עשויים לגדול באופן זמני, אם הברית הצבאית תחליט לבצע תרגילים באזור או אם הסביבה הביטחונית באזור תשתנה.

תרגיל של צה''ל וצבא ארה''ב
תרגיל של צה''ל וצבא ארה''ב | צילום: Anna Ahronheim

במקביל, שרי האוצר של מדינות ה-G7 הודיעו כי יעבירו לאוקראינה סיוע כלכלי בשווי 19.8 מיליארד דולר. בהצהרה של הארגון נמסר כי "הכספים ישמשו כדי לסייע לאוקראינה "לסגור את פערי המימון שלה ולהמשיך ולהבטיח את אספקת השירותים הבסיסיים לעם האוקראיני.

ג'ו ביידן בפסגת ה-G-7
ג'ו ביידן בפסגת ה-G-7 | צילום: רויטרס

כזכור, בהצהרה שפורסמה מוקדם יותר השבוע פינלנד נכתב: "במהלך האביב, התקיים דיון חשוב על החברות האפשרית של פינלנד בנאט"ו. נדרש זמן לגיבוש עמדות מקומיות הן בפרלמנט והן בחברה כולה. נדרש זמן למגעים בינלאומיים הדוקים הן עם נאט"ו והן עם המדינות החברות בה, כמו גם עם שוודיה. רצינו לתת לדיון את הזמן שהוא צריך".

ולדימיר פוטין
ולדימיר פוטין | צילום: Sputnik/Sergei Guneev/Pool via REUTERS

הברית הצפון-אטלנטית חורגת גם מעבר ליעד הגיאוגרפי שלה, מעבר לאירו-אטלנטי, מנסה להיות מעורבת יותר ויותר בסוגיות בינלאומיות ולשלוט במצב הבינלאומי מבחינה ביטחונית ולא בצורה הטובה ביות זה בהחלט דורש תשומת לב נוספת מצידנו", הוסיף.

תגיות:
נאט"ו
/
מלחמת רוסיה-אוקראינה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף