קבוצת OPEC+ הודיעה כי תרחיב את ייצור הנפט; ארה"ב בירכה על המהלך

קבוצת מדינות המרפץ המייצרות נפט, בראשותה של ערב הסעודית, החליטה כי תעלה את הייצור בכ-200 אלף חביות מדי יום. ההחלטה עברה בעקבות חשש ממחסור לאחר הסנקציות על רוסיה

לוגו reuters צילום: רויטרס
מתקני נפט בערב הסעודית
מתקני נפט בערב הסעודית | צילום: רויטרס

ארצות הברית הודיעה כי היא מברכת על המהלך של הקבוצה, במה שנראה כמו הכנה לקראת ביקורו של הנשיא האמריקאי ג'ו ביידן בריאד, עליו עובדים דיפלומטיים אמריקאיים כבר מספר חודשים. כמו כן, הצעד מגיע לאחר לחץ מצד ארה"ב על חברות הקבוצה להגדיל את ייצור הנפט, על מנת לטפל במחסור הצפוי לקרות לאחר הטלת הסנקציות על רוסיה בעקבות פלישתה לאוקראינה.

ברויטרס אף ציטטו גורם אמריקאי שטען כי "וושינגטון רוצים לראות תכנית בהירה וסדורה על תפוקת הנפט בטרם יאשרו את ביקור הנשיא ואת הפסגה המתוכננת עם מנהיגי מדינות המפרץ".  מקור נוסף סיפר כי הביקור לא תלוי רק בכמות הנפט שתייצר ערב הסעודית, אלא גם לסוגיות של זכויות אדם, אך טען כי המדינות הצליחו להתקרב בעת האחרונה בסוגיה הזו.

תגיות:
ארצות הברית
/
רוסיה
/
נפט
/
ערב הסעודית
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף