אירוע הירי בקופנהגן: הרשויות שללו את האפשרות לאירוע טרור

החשוד במסע ההרג בבירת דנמרק, במהלכו נהרגו שלושה בני אדם ונפצעו אנושות ארבעה, אושפז במחלקה הפסיכיאטרית. הרשויות מסרו כי אין חשד שמדובר באירוע טרור

לוגו reuters צילום: רויטרס
כוחות ביטחון מקומיים מחוץ לקניון בקופנהגן בו התרחש אירוע ירי
כוחות ביטחון מקומיים מחוץ לקניון בקופנהגן בו התרחש אירוע ירי | צילום: רויטרס
2
גלריה

החשוד בירי, צעיר דני בן 22, פתח אתמול בירי על קונים בקניון "פילד'ס" שבדרום קופנהגן, כשהוא הורג שלושה בני אדם ופוצע אנושות ארבעה. החשוד נעצר והואשם בגין ביצוע רצח, ורצח בכוונה תחילה. כעת הוא נעצר למשך 24 ימים נוספים במהלכם יעבור הסתכלות פסיכיאטרית.

מפקד המשטרה בעיר מסר כי לא ניתן לראות בתקרית פעולת טרור, בהתבסס על הראיות הזמינות. בנוסף, ציין כי אין אינדיקציה לכך שהיו לחשוד סייענים נוספים. "החשוד התכונן לאירוע הטרגי", הוסיף המפקד במסיבת עיתונאים, "אך ההערכה שלנו כעת היא שקורבונתיו הם אקראיים".

מבקרים בקניון בקופנהגן בורחים מהמקום בעקבות הירי
מבקרים בקניון בקופנהגן בורחים מהמקום בעקבות הירי | צילום: רויטרס

עדי ראיה, אשר סיפרו לכלי תקשורת בדנמרק על האירוע, אמרו כי "היורה פשוט ירה לתוך הקהל, הוא לא כיוון לרצפה או לתקרה". "פתאום שמענו יריות, בערך עשר. רצנו לתוך השירותים הקטנים בקניון, נדחסנו לשם 11 איש", הוסיפה עדה אחרת.

תגיות:
אירוע ירי
/
קופנהגן
/
דנמרק
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף