ראש בראש מול איש סודו לשעבר: הקרב הבא בין טראמפ לסגנו

מתמודדות מטעמם של נשיא ארצות הברית לשעבר, דונאלד טראמפ וסגנו, מייק פנס, יתמודדו אחת נגד השנייה בפריימריז של המפלגה הרפובליקנית, בהם יבחר נציג המפלגה לבחירות לתפקיד מושל אריזונה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
דונלד טראמפ ומייק פנס
דונלד טראמפ ומייק פנס | צילום: רויטרס
תומכי טראמפ פורצים לבית הלבן בקפיטול בוושינגטון (צילום: רויטרס) | צילום:

קארי לייק, המועמדת מטעמו של טראמפ, היא מגישת טלוויזיה לשעבר שתמכה בטענתו של הנשיא לשעבר כי הבחירות לנשיאות ב-2020 זויפו עקב הונאת בוחרים נרחבת. בתמיכתו של פנס, תתמודד קארין טיילור רובסון. הפריימריז מטעם המפלגה צפויים להתקיים ב-2.8, והנשיא וסגנו לשעבר צפויים לערוך בשישי הקרוב אירועי קמפיין, בו יאשרו את מועמדותן של השתיים.

"כאשר הדמוקרטים באריזונה רודפים אחר סדר היום הפזיז של ביידן-האריס, קארין טיילור רובסון היא המועמדת היחידה לתפקיד המושל שתשמור על בטיחות הגבול של אריזונה ועל הרחובות בטוחים, תעצים הורים ותיצור בתי ספר נהדרים וקידום ערכים שמרניים", קארין היא הבחירה הטובה ביותר לעתידה של אריזונה, ואני גאה לתמוך בה", התייחס פנס למועמדת מטעמו.

פנס אישר כי יופיע יחד איתה באירועי הקמפיין המתוכננים לשישי בפיניקס ובדרום אריזונה. באותו היום, טראמפ אמור לעמוד בראש עצרת פוליטית לתמיכה בלייק, שנקבעה מחדש בעקבות מותה של אשתו הראשונה, איוונה טראמפ.

יחסיהם של טראמפ ופנס היו טובים לאורך רוב כהונתו של הנשיא לשעבר, אך כאמור, לאחר שפנס סרב לדרישתו של טראמפ לבטל את תוצאות הבחירות בהן ניצח הנשיא ביידן, יחסיהם עלו על שרטון. בנוסף, ישנה סבירות לא מבוטלת שהשניים יתמודדו ראש בראש על ראשות המפלגה הרפובליקנית, לקראת הבחירות לנשיאות ב-2024.

תגיות:
דונלד טראמפ
/
מייק פנס
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף