שגריר ישראל לשעבר ברוסיה ואוקראינה מעריך: האם בקרוב יחתם הסכם שלום?

שגריר ישראל באוקראינה וברוסיה לשעבר צבי מגן שוחח עם אריה אלדד ורוני בר־און ב-103FM על פריצת הדרך במאמצי התיווך בין המדינות והעריך מה הסיכוי שהדבר יוביל להפסקת הלחימה

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
לפחות עשרה הרוגים ומאות פצועים במתקפת טילים רוסית על מרכז קניות באוקראינה (צילום: רויטרס) | צילום:

"לא הייתי ממהר כל כך להגיד את זה. יש הודעה טורקית מהיום שארדואן יציע לזלנסקי סוג של תיווך. רשמית זה ברמה של אינפורמציה לא מוכחת", הסביר בפתח דבריו.

השגריר לשעבר הסכים כי הרוסים איבדו יותר ממה שהם השיגו ובין היתר איבדו את תדמית "הדוב הרוסי" שכולם מפחדים ממנו. "אמת. זו הסיבה לתנאים שלהם למשא ומתן. הם חייבים להוציא במשא ומתן את מה שלא השיגו בשדה הקרב".

הוא הוסיף: "הם בעצם ריסקו את הסדר הבינלאומי הקיים, ומנסים לקדם מציאות גיאופוליטית חדשה, וחוששים מהם. כל הסימנים מראים שארה"ב ידעה על המצב, והם הכינו את האוקראינים למלחמה לאורך כל הדרך. זה היה בגיבוי אמריקאי מלא".

כשנשאל כמה נקודות הפסדנו אצל פוטין שיבואו לידי ביטוי במישור האסטרטגי שלנו בסוריה, השיב: "ישראל התנהגה באדיבות כלפי הרוסים, ישראל לא שלחה נשק לאוקראינים, וגם הרוסים לא שלחו לאויבינו".

תגיות:
מלחמת רוסיה-אוקראינה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף