"מחאת החיג'אב" באיראן: מפגינים השחיתו את פסלו של ח'ומייני וגדעו את ראשו

המחאה האזרחית ממשיכה לשטוף את איראן, ובתיעוד שהגיע מהעיר נישאפור, ניתן לראות מפגינים תולשים מפסל את ראשו של מנהיג המהפכה האסלאמית. בתוך כך, דו"ח אמנסטי מציג כי 23 ילדים נהרגו באיראן מאלימות המשטר

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
עימותים בין משטרת איראן למפגינים על מותה של מהסא אמיני (צילום: רויטרס) | צילום:

בתוך כך, ארגון "אמנסטי" פרסם היום דו"ח ובו שמותיהם של 23 הילדים שנהרגו כתוצאה מהדיכוי האלים של מנגנוני הביטחון של המשטר. לפי הדו"ח, 20 ילדים היו בני 11 עד 17, ושלוש נוספים בני 16-17. עוד הודיע הארגון כי רוב הילדים נהרגו מירי.

כמו כן, ארגון אמנסטי הודיע כי תיעד גם הרג של 144 בני אדם, במהלך "ההתקוממות הארצית של העם האיראני נגד המשטר של הרפובליקה האסלאמית". הארגון הדגיש כי מספר ההרוגים במחאות הגיע ל-201 בני אדם.

ארגון יוניצ"ף הביע דאגה גדולה על הפגיעה בילדים ובבני נוער במהלך דיכוי ההפגנות במדינה, וממשלת בריטניה הודיעה כי עיצומים חדשים יינקטו נגד דמויות ביטחוניות ופוליטיות במדינה. בין היתר, הוחלט להקפיא את נכסיהם של מפקד משמרות הצניעות של איראן מוחמד רוסטאני גאשי ומפקד משטרת איראן חוסיין אשתר. עוד הוטלו עיצומים על מפקד כוח הבסיג', מיליציה הפועלת במסגרת משמרות המהפכה.

תגיות:
איראן
/
מהסא אמיני
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף