דיווח: מה קיבלה איראן מרוסיה בתמורה לכטב"מים? עכשיו נחשף הדיל

רשת "סקיי ניוז" הבריטית דיווחה כי רוסיה העבירה לאיראן סכום של 140 מיליון אירו ואמצעי לחימה אמריקאיים ובריטיים שנתפסו באוקראינה, בתמורה לעשרות כטב"מים מתאבדים

תמונה ברירת מחדל - כותב צילום: מעריב אונליין
הכטב"ם האיראני שחשף הנשיא הרצוג
הכטב"ם האיראני שחשף הנשיא הרצוג | צילום: ללא קרדיט

דיווח ב"סקיי ניוז": רוסיה העבירה לאיראן סכום של 140 מיליון אירו ואמצעי לחימה אמריקאיים ובריטיים שנתפסו באוקראינה, כולל טילי נ"ט מתקדמים, בתמורה לעשרות כטב"מים מתאבדים. גורם ביטחוני אמר לסקיי כי העברת הציוד התבצעה ב-20 באוגוסט בשדה התעופה בטהרן.

עוד דווח כי מזכיר המועצה לביטחון לאומי בקרמלין, ניקולאי פטרושב, הגיע הערב (שלישי) לטהרן לביקור על פי הזמנתו של עמיתו האיראני, עלי שמח'אני.

כזכור, בתחילת החודש גורמים במערב חשפו כי בכוונת איראן לשלוח משלוח נשק נוסף לצבא הרוסי, ואשר יכלול כאלף כלי נשק, וזו הפעם הראשונה שבה טהרן תשלח גם טילים מדויקים, שייתנו לקרמלין דחיפה משמעותית בשדה הקרב. כמו כן, הגורמים ציינו כי משלוח הנשק האחרון כלל כ-450 מל"טים מתאבדים, "שהרוסים כבר השתמשו בהם כדי להביא להשפעה קטלנית על החזיתות מול הצבא האוקראיני".

תגיות:
איראן
/
מלחמת רוסיה-אוקראינה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף