"לא מקבלים אותנו": הישראלים נאלצים להתמודד עם היחס העוין בקטאר

אוהד חמו, שליח חדשות 12 לקטאר, שוחח עם בן כספית וינון מגל ושיתף בהתמודדותו עם היחס לו זוכים העיתונאים הישראלים במדינה: "החוויה שלי היא של טרור הטיק־טוק"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
המונדיאל בקטאר
המונדיאל בקטאר | צילום: Reuters/JOHN SIBLEY

"הסכמי אברהם כבודם במקומם מונח, הם חשובים והכל בסדר, אבל עדיין - אני הגעתי עם תקווה שבאירוע כזה ניתן לשים בצד את הפוליטיקה ואת האירוע המדיני. בסוף, זאת חגיגת כדורגל, כולם פה ביחד, אבל יש פער גדול מאוד בין החוויה של המטייל הישראלי לבין חווייתו של איש תקשורת ישראלי", הוסיף.

עוד הוא ציין כי "הסיפור הגדול זה לתפוס את הסמלים, והסמלים הם התקשורת הישראלית. אני רוצה לדבר על כדורגל, זאת המטרה שלי, אבל לשם השקיפות - ראוי שהמרואיין יידע עם מי הוא מדבר. זו בעיה קשה שלנו, ואני עוד מכיר את העולם הזה".

הוא התייחס לחוסר הקבלה של ישראל בקרב העולם הערבי: "הבעיה שלנו פה היא לא קטאר, אלא הרחוב הערבי. בעצם, העולם הערבי כולו הגיע לאירוע הזה. החוויה שלי היא חוויה של טרור הטיק־טוק, להפיץ סרטונים שהופכים לוויראלים מהר מאוד. מספיק שצעיר ערבי יעמוד מול סמל ישראלי ויגיד שאין דבר כזה ישראל, והוא הופך להיות גיבור שמשפיל את ישראל. זה סיפור גדול. אין קבלה של ישראל, וזה מובן לגמרי, אבל בסוף אנחנו חוזרים לסיפור הפלסטיני".

תגיות:
מונדיאל 2022
/
103FM
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף