פוטין: "כל מי שיתקוף את רוסיה בנשק גרעיני, ימחק מעל פני האדמה"

נשיא רוסיה טען כי למדינתו אין כוונה לפתוח במתקפה גרעינית בניגוד לארה"ב, ולדבריו הנשק ההיפרסוני המתקדם של רוסיה יבטיח שהיא תוכל להגיב בעוצמה במידה ותותקף

לוגו reuters צילום: רויטרס
נשיא רוסיה פוטין מאיים על המערב עם נשק גרעיני (צילום: רויטרס) | צילום:

פוטין טען כי לרוסיה אין כוונה לפתוח במתקפה גרעינית בניגוד לארצות הברית, אבל לדבריו הנשק ההיפרסוני המתקדם של רוסיה יבטיח שהיא תוכל להגיב בעוצמה במקרה ותותקף.

כמו כן, התייחס נשיא רוסיה לסוגיית המשא ומתן להפסקת המלחמה באוקראינה, ואמר כי רוסיה תצטרך כנראה להגיע להסכמות עם אוקראינה בעתיד, אך הוא חש נבגד בשל כישלון הסכמי מינסק, שהיו מיועדים להביא להפסקת אש בין בלארוס לבדלנים במזרח אוקראינה שבגדו ברוסיה  ב-2014.

נשיא רוסיה ולדימיר פוטין
נשיא רוסיה ולדימיר פוטין | צילום: Sputnik Mikhail Metzel Pool via

אמירותיו של פוטין הגיעו ברקע המתיחות הרבה בין ארה"ב לרוסיה, שכן על פי דיווח בחודש שעבר נטען כי ארה"ב האיצה את העברתה של הפצצה המשודרגת B61-12 למספר בסיסי נאט"ו באירופה, שתוכננה במקור לאביב הבא, אך תועבר כבר בחודש זה.

ואולם, מצבה של רוסיה לא ממשיך להיות מזהיר בלחימה באוקראינה, ולפי הערכות המודיעין הבריטי היא לא צפויה להמשיך ולהשיג הצלחות בשדה הקרב בחודשים הקרובים, ועל כן שמירה על שתיקה ציבורית בקשר למלחמה באוקראינה צפויה להיות קשה יותר עבור הקרמלין.

עוד דווח לאחרונה כי סקרים מצביעים על כך שהתמיכה הציבורית הרוסית ב"מבצע הצבאי המיוחד" ירדה באופן משמעותי. זאת, בהסתמך על כלי תקשורת רוסי עצמאי שטען גישה לנתונים על ידי שירות ההגנה הפדרלי לשימוש פנימי, אשר הצביעו על כך שרוב הרוסים בעד שיחות שלום עם אוקראינה. בעוד 25 אחוז בלבד טענו כי הם בעד המשך הלחימה.

תגיות:
ולדימיר פוטין
/
מלחמת רוסיה-אוקראינה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף