תאמצו את השיטה? כך אזרחים בדנמרק החליטו להתמודד עם יוקר המחיה

יוקר המחיה משפיע גם על אזרחים רבים בדנמרק. לצד האינפלציה העולה, עלו גם מחירי המזון והחשמל. בעקבות כך, אזרחים רבים בדנמרק חשבו על פתרון לא שגרתי על מנת להתמודד עם המחירים הגבוהים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
קופנהגן
קופנהגן | צילום: Liselotte Sabroe/via REUTERS

ג'ון פטרסן, אזרח דני שעבר לגור גם הוא במחנה נופש לפני מסר שבועות, סיפר כי הוא חי כעת חיים פשוטים, הרחוק מחשבונות החשמל ושכר הדירה שלא היה מסוגל לשלם. זאת, לאחר שאיבד את עבודתו כתוצאה מהאינפלציה הגבוהה שפקדה את המדינה במהלך החודשים האחרונים. פטרסן הוסיף כי "אני משלם פי שניים ממה ששילמתי בעבר, לא יכולתי לחיות עם העלויות האלו, אז הבנתי שעלי למצוא חלופות אחרות לאור העלייה המתמשכת במחירי האנרגיה".

חברת החשמל בדנמרק הודיעה כי קיבלה לאחרונה יותר מ-30 אלף שיחות מאזרחים שהודיעו כי אינם יכולים לשלם את חשבונותיהם, זאת במהלך חודש אוגוסט בלבד.

ביחד עם ג'ון, חיים במחנה הנופש כמאה אנשים נוספים. סוזנה פסקור, מנהלת מחנה הקרוואנים סיפרה כי "אני מקבלת טלפונים רבים, לפעמים אפילו 15 ביום. הם שואלים אותי האם יש מקום למגורים במחנה, כי הם לא יכולים לשלם את הוצאות המחיה. לרוב אלה שגרים כאן יש מקומות עבודה, אבל הם לא מרוויחים מספיק כדי לשלם על החשבונות".

תגיות:
דנמרק
/
יוקר המחיה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף