"שתקי, זונה פרוטסטנטית!"

ליאור הרגיל נזכר בארוחת הכריסמס הראשונה שלו, בחברת אירי קתולי בעל חיבה יתרה לטיפה המרה וארבע בנותיו היפות והסוערות, ונותן מתכון לגרייבי

מעריב אונליין - זכויות יוצרים
מעריב אונליין - זכויות יוצרים | צילום: מעריב אונליין

ליאור הרגיל נזכר בארוחת הכריסמס הראשונה שלו, בחברת אירי קתולי בעל חיבה יתרה לטיפה המרה וארבע בנותיו היפות והסוערות, ונותן מתכון לגרייבי

מתכון לגרייבי

גרייבי הוא רוטב שמנצל את נוזלי האפייה של מיני צלי, מקבל תיבול מינימלי ומוסמך בעזרת עמילנים וחמאה. הבעייה שכדי לקבל רוטב עשיר בטעם צריכים כמות גדולה של צלי מסוגים שונים (וכריסמס מאפשר זאת). הדרך השנייה היא להכין מראש כמות הגונה, לחלק לשקיות ולהקפיא. מבקשים מן הקצב עצמות, של בקר ושל עופות, ומניחים בתבנית יחד עם בצלים, גזרים, תפוחי אדמה, ראש שום ושאר ירקות שורש שאוהבים. מכניסים לתנור בחום של 180 וצולים למשך שעה וחצי-שעתיים. אם הירקות מראים סימני שריפה, מוציאים אותם ושומרים בצד. כשהעצמות שחומות מוציאים אותן מהתבנית בעזרת מלקחיים ומעבירים אותן לסיר גדול מספיק. נפטרים מהשומן שבתבנית ויוצקים לתוכה בזהירות כליטר מים קרים בכדי לשחרר מוצקים שנדבקו לתחתית (מגרדים אותם בעזרת כף עץ). מעבירים את המיצים לסיר ומבשלים כחצי שעה יחד עם הירקות. מסננים את הרוטב שהתקבל. ברוב המתכונים הקלאסיים משתמשים ברביכת קמח כדי להסמיך את הגרייבי אבל אני מעדיף לעבד חלק מן השורשים והנוזל במעבד מזון עד להסמכה הרצויה, לאחר הסינון. בשלב הזה מתבלים במלח ובפלפל, ואם מגישים ישר (ולא מקפיאים) מוסיפים כמה קוביות חמאה קרה לרוטב החם וטורפים במהירות כדי לתת תוספת טעם וברק. אם רוצים ממש להשקיע ולקבל גרייבי משופר משתמשים בציר בקר או ביין אדום במקום מים (גם יחס של 50/50 עובד נהדר).

תגיות:
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף