תמי רוז גולשת ברשת ומביאה לכם סיפורים על מבשלי בירה יצירתיים ועל בירות בטעמים לא הכי שגרתיים. והפעם: Scratch Brewing Company מאילינוי...
HBC 472, למשל, שגדל ביאקימה ואלי, הוא תת-זן של כשות "ניאו-מקסיקנוס", שנוצר בהאבקה פתוחה (כלומר, באמצעות רוח או חרקים וללא התערבות אדם). על הכשות הזו מספרים, שכאשר הנוכחות שלה בבירה מסיבית, היא מנפיקה ארומה לימונית או אשכוליותית, אבל ברקע יש לה אופי ייחודי, שמזכיר וויסקי משולב בקוקוס (!).
לאחר ההתנסות בסוגי הכשות השונים, מפתחות מבשלות הבוטיק נוסחאות מנוסחאות שונות לייצור הבירה. היצרנים שומרים בסוד כמוס את שמות הקוד של סוגי הכשות המועדפים עליהם וגם את הנוסחאות המורכבות של שילוב סוגי כשות שונים בשלבים השונים של ייצור הבירה.
סדרת הכתבות הזו תסייר (וירטואלית) בין בירות יצירתיות במיוחד ומבשלות מפתות. כזו היא, למשל, Scratch Brewing Company באילינוי, שהחבורה שמפעילה אותה אינה מסתפקת בהוספה קלאסית של תרכיזי פירות-יער לבירה, אלא מבססת את ההתנסויות החדשות שלה בעיקר על גידולים מקומיים, הקרובים למבשלה. סוג של Slow drink שנשען על מסורת ה-Slow food האירופית החשובה.
ההישענות על גידולים מקומיים מאפשרת גיוון אינסופי של טעמים וארומות. הצמחים המקומיים מספקים שפע של ניחוחות, והתבססות על העונתיות של הגידולים השונים מרחיבה את קשת הטעמים עוד יותר. המבשלה שלהם ממוקמת בלב היער, קרוב לחומרי הגלם שלהם, ונחשבת לאחת המרהיבות ביותר בארצות-הברית. עם מיקום כזה, אין פלא, שהם יכולים להציע עשרות טעמי בירה, וגם הלקוחות האדוקים ביותר יטעמו בכל ביקור ארומות בירה חדשות ושונות לגמרי.
בשנת 2016 זכו Scratch Brewing Company במקום הראשון בפסטיבל הבירה האמריקני הגדול על ה-Oyster Weiss שלהם - בירה בנוסח הברלינר ווייס הקלאסית, שמבוססת אצלם על פטריות יער. הברלינר וויס הקלאסית, שהיתה הבירה הפופולרית ביותר בברלין, ומאות מבשלות הכינו אותה, זכתה בהגנה גיאוגרפית של האיחוד האירופי, ורק בירות שנוצרו במבשלות בברלין רשאיות להיקרא כך.
אבל היום נותרו שם רק שתי מבשלות, ואילו בצפון-אמריקה ממשיכות כמה מבשלות לשחק עם הבירה הקלאסית הזו - מה שהביא את הפרס הגדול לחבורת ה-Scratch Brewing Company, שבמקום להגיש אותה עם סירופים שונים, כמקובל, בחרו לייצר אותה מלכתחילה עם טעמים ייחודיים.