משחק מקדים: בר אפריטיבו

מירה איתן נתנה קפיצה כדי לבדוק מקרוב בר ה'אפריטיבו' – בר האפריטיף האיטלקי החדש שנפתח במתחם 'הבימה', ונשארה עם טעם של עוד...

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מעריב אונליין - זכויות יוצרים
מעריב אונליין - זכויות יוצרים | צילום: מעריב אונליין

מירה איתן נתנה קפיצה כדי לבדוק מקרוב בר ה'אפריטיבו' – בר האפריטיף האיטלקי החדש שנפתח במתחם 'הבימה', ונשארה עם טעם של עוד...

סיימתי את העבודה ופניתי מיד, בשמחה הרגילה בשגרת יומי, אל בר ה'אפריטיבו'. הזמנתי לעצמי קוקטייל קליל וחביב וניגשתי עם המשקה כהרגלי אל מזנון האפריטיבו הפתוח כשאתי מתלבטת במה לבחור. עמיתיי לעבודה כבר היו במקום, זה עם פרוסקו וההוא עם איזה אפריטיף, ונשנשו מתוך מגוון הברוסקטות, פיצות, כריכי נקניק, אנטיפסטי ועוד. הושטתי את ידי אל כדור ארנצ'יני זהוב, ואז... התעוררתי מהחלום. שוב חלמתי שאני חיה בצפון-איטליה.

ה'אפריטיבו' (Aperitivo) באיטליה הוא לאו-דווקא המשקה שלפני הארוחה, אלא יותר בופה קל, שמפריד בין הזמן סיום העבודה לארוחת הערב, במחיר שווה לכל נפש. ל'אפריטיבו' מסורת איטלקית רבת שנים, שניסתה לקרב חברים בין לעבודה, והפכה למפגש חברתי מרענן לאחר העבודה, שכל חובב אלכוהול, אוכל או חברה, נהנה ממנו.

כל יום, בשעות הצהרים המאוחרות, למשך שעתיים עד שלוש, כמעט בכל בר או מסעדה שמכבדים עצמם, מצעים הברים של צפון-איטליה, כשהמוכרים ביותר נמצאים במילאנו, מזנון איטלקי פתוח, כל אחד והמזנון הייחודי שלו. הלקוחות נפרדים עבור המשקה האלכוהולי הראשון שלהם מ-7-10 יורו, ובכך נפתחת לפניהם ארוחת בופה מגוונת, המבוססת לרוב על פיצות, פוקאצ'ות, ברוסקטות ועוד.

המיקום של המלון, ליד אחד ממתחמי התרבות הראשיים בתל-אביב (הבימה, היכל התרבות, צוותא ועוד), מרמז על כוונתו. במקום לחפש חניה בשעות הלחוצות ביותר, משאירים את הרכב בחניון של התאטרון כשהוא עדיין פנוי, שותים קוקטייל טעים ומנשנשים כמה דברים, כשברקע להקה שמנגנת מוסיקה איטלקית, ומשם מתגלגלים שמחים ומרוצים להצגה ב'הבימה'.

כאמור, הצמד העומד מאחורי ה'אפריטיבו' הישראלי הם: עומר גזית-שלו, שהוא המנהל המקצועי, לשעבר, של קבוצת 'מאנקי ביזנס' (223, בלבוי) וגם הזוכה בתחרות בקארדי לגאסי הראשונה בישראל; וריי ווייט, ברמנית המשמשת כאחת היועצות המובילות בתחום הקוקטיילים בתל-אביב. יש רק מינוס אחד בתכנית החדשה, זה לא הולך להתבצע כל יום וגם לא פעמיים בשבוע...

"L'inizio Modern Apperitivo By Martini" יושק ב-18 במאי ולאחר מכן צפוי להיות פתוח כל סופשבוע שני (1.6.17, 15.17, 29.6.17) בין השעות 18.00-21.30. ואם זה יצליח, מבטיחים המארגנים, זה ימשיך ויהיה גם כל שבוע.

תגיות:
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף