לאחרונה דיברנו כאן על שני סגנונות בירה קרובים זה לזה - פורטר וסטאוט. עכשיו, אחרי שדיברנו וחפרנו, עברנו מדיבורים למעשים וישבנו לטעום אותן ב'פורטר אנד סאנס' - מקום שיודע לעשות כבוד לבירה…
בחודש האחרון כתבתי כאן על שני סגנונות בירה קרובים זה לזה, פורטר וסטאוט. הפורטר - שמקורו באנגליה, הוא חום ושוקולדי; והסטאוט שהתפתח ממנו, הוא שחור ובעל טעמי קפה שולטים. סגנון הסטאוט מאגד בתוכו תתי-סגנון רבים כשהידוע מביניהם הוא הסטאוט האירי היבש המיוצג על-ידי שני מותגי העל המוכרים 'מרפי'ס' ו'גינס'. אולם, בנוסף לתת-סגנון זה, קיימים תתי-סגנון נוספים המתאפיינים באחוזי אלכוהול גבוהים יותר כמו ה'אימפריאל סטאוט', מתיקות גבוהה יותר כמו ה-Sweet Stout או ה-Milk Stout ובעלי גוף מלא כמו ה-Oatmeal Stout.
טעימת הבירות של חברי מועצת סנהדרינק שנערכה החודש כללה את סגנונות הבירה פורטר וסטאוט. הטעימה נערכה ב'פורטר אנד סאנס', מסעדת בירה המציעה כחמישים ברזי בירה ועוד מבחר גדול מאוד של בירות בבקבוקים. חביות הבירה ב'פורטר אנד סאנס' נשמרות בחדר קירור המאפשר תנאי אחסנה מיוחדים כדי לשמור עליהן טריות.
לא יהיה מוגזם לקבוע שזהו אחד המקומות המקצועיים ביותר להגשת בירה שקיימים היום בארץ. השילוב בין אוכל טוב ומוקפד שנעשה תוך מחשבה שיתאים לבירה, ומזיגת בירה באופן מקצועי ביותר מציע מקום שלא נופל ממסעדות הבירה המתמחות שפורחות בשנים האחרונות בארצות-הברית. אם אתם מחפשים פאב אפלולי ורועש, זה ממש לא המקום. המוזיקה כאן לא מחרישת אוזניים, התאורה מאפשרת קריאה נוחה של התפריט והאווירה רגועה ונעימה.
טעימת הבירות שלנו לוותה במבחר נאה של מנות שעזרו לנו לצלוח את המשימה, ביניהם: שני סוגי נקניקיות מתוצרת עצמית - פיקנטי ספרדי וברוקלין - שהוגשו עם פירה תפוחי-אדמה ותבשיל כרוב ביין, נתחי שייטל כבוש בבישול איטי לצד רוטב 'רומסקו' ספרדי, וקונפי שוק אווז ברוטב פירות-יער. הצמחונים שבינינו הלכו על קארי פיקנטי על בסיס חלב קוקוס ודווחו שהיה "אש".