תומר כורם חורש את הכבישים, נכנס לבתים ומביא לכם סיפורים חמים מתוך הסירים של בשלני בירה ביתיים. והפעם: עידן ויסמן מ'מבשלת ויסמן'…
לפעמים, להיות מכור זה לאו-דווקא דבר רע. הבנתי את זה כשפגשתי לראשונה את עידן ויסמן מ'מבשלת ויסמן'. את עידן, צעיר בן 28 שביום-יום עובד בחברה לייבוא ויצוא, הכרתי דרך הפייסבוק, ומאז נפגשנו כבר כמה פעמים בכל מיני פאבים, פסטיבלים וימי בירה שונים. אבל אצל עידן לא מדובר רק בתשוקה לבירה, זאת כבר לגמרי התמכרות.
עידן ויסמן מ'מבשלת ויסמן' חושב, מדבר, שותה, אוכל ונושם בירה ואלכוהול. יש לו וותק של 5 שנים בבישול בירה, אותו הוא התחיל כמו רוב החובבנים בבישול מרכז, ורק לפני כ-3 שנים עבר לבשל במערכת שפיידל של 50 ליטר. כששואלים את עידן מתי הוא שתה את הבירה הראשונה שלו, הוא עונה בחיוך: "בגיל 16. אבל מגיל 0 אני שותה קוואס".
על הצימאון
כשהצעתי לעידן שאכתוב עליו ועל הבירות שלו הוא דרש שקודם לכן אבוא לשתות מהבירה שלו, ויש לו מגוון רחב של בירות: בירת חיטה בווארית, בירת חיטה קיצית, רד אייל, סטאוט, IPA ועוד אין סוף של סוגים. אז קיבלתי ממנו שישייה, התיישבתי בגינה מול ארוחה טובה ונהניתי מכל לגימה. אני מוכרח להודות שהירידה לפרטים הקטנים בבישול, וההקפדה על איכות החומרים בהחלט מורגשים בבירות שעידן מבשל.