הברומאסטר אורי שגיא חושב שעם כל הכבוד להתפתחות תחום בירות הקראפט בארץ, עדיין יש לנו לאן לשאוף, אבל לצד זה אסור לנו לשכוח שמדובר בתהליך, בשינוי תפיסות ובשינוי תרבות השתייה...
לא רבים הם האנשים שיכולים לאפשר לעצמם לצאת לקריירה שנייה באמצע החיים, ועוד כזאת שתגשים להם חלום חיים קטן ואולי בעצם גדול. אורי שגיא, ברומאסטר ובעלים של מבשלת 'אלכסנדר', הוא אחד מברי המזל שהצליחו לעשות שיפט של 180 מעלות בחיים ולחיות את מה שנקרא "הקלישאה של החלום". כשאני שואלת אותו אם זה רומנטי כמו שזה נשמע, לעזוב את הצבא אחרי שנים כטייס בכיר, סליחה, כמפקד טייסת אפאצ'י (כן, כן) בחיל האוויר ולהפוך לברומאסטר שמייצר בירות בעצמו, הוא אומר שלא. זה קשה, גם אם זה מספק. בכל זאת, לתפעל עסק מצליח במדינת ישראל ועוד בתחום האלכוהול זה לא עניין של מה בכך.
שינוי תרבות השתייה
סטארט אפ ביר
לא רק בלונדיניות
על איכות אורי שגיא לא מתפשר כמו גם על המיתוג שהוא בעצם החזון של העסק וחזונו האישי: "להוכיח שגם במדינת ישראל אפשר לייצר בירה איכותית וישראלית על כל המשתמע מכך". כרגע למבשלת אלכסנדר יש חמש בירות קבועות שנבנות בהדרגה ומשודרגות מעת לעת (אמבר, בלונד, גרין, ובירות עונתיות), שתי אבני הדרך - הבלונד והבלאק - שהיו הבירות החלוציות של המבשלה וממשיכות עד עצם היום הזה.
מבשלת אלכסנדר עשתה לעצמה שם לא רק בארץ כמובילה בתחום בירות הבוטיק, אלא גם הספיקה לקטוף כמה מדליות זהב בתחרויות חשובות בעולם, אחת מהן היא European Beer star - תחרות הנערכת בטעימה עיוורת שזיכתה בשנת 2014 את אורי שגיא בשתי מדליות זהב על 'אלכסנדר בלאק' שקוצרת שבחים מהרגע שנולדה לבקבוק.