לכו תחגגו: הימים הגדולים של אוקטובר

חודש אוקטובר היה עמוס במיוחד באירועים שצוינו ברחבי העולם. את חלקם, מן הסתם, הספקתם לחגוג, ואת היתר תוכלו לרשום ביומן כדי לחגוג בשנים הבאות...

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מעריב אונליין - זכויות יוצרים
מעריב אונליין - זכויות יוצרים | צילום: מעריב אונליין
4
גלריה

בלי שכמעט שמנו לב, חודש אוקטובר, שאו-טו-טו נגמר, היה עמוס במיוחד באירועים מיוחדים שצוינו ברחבי העולם. את חלקם, מן הסתם, הספקתם לחגוג, ואת היתר תוכלו לרשום ביומן כדי לחגוג בשנים הבאות...

די מגניב לדעת שכמעט לכל נושא, כמו גם לכל מזון ומשקה בינלאומיים מוכרים יש יום מיוחד משלו, ושכמעט בכל חודש ניתן למצוא כמה ימים מיוחדים שיעניינו את חובבי הקולינריה וגם את חובבי הטיפה המרה. במדור הזה ננסה מדי חודש לאתר עבורכם כמה ימים מיוחדים שכאלה, בהם תוכלו בכל פעם לחגוג משהו טעים כזה או אחר, כי לא משנה עד כמה אתם חיים בשלום עם המציאות הפסיכית שלנו, סיבה למסיבה זה תמיד טוב, לא? קבלו את סיכום אירועי חודש אוקטובר.

קפה הוא המצרך השני הנסחר היקר ביותר בעולם, אחרי הנפט, ואחד המשקאות הבינלאומיים המאחדים רבים מאתנו על גבי הגלובוס. מסתבר שכיום העולם צורך קרוב ל-2.25 מיליארד כוסות קפה מדי יום. יום הקפה הבינלאומי נחגג ב-1 באוקטובר.

וודקה זוברובקה
וודקה זוברובקה

את הוודקה מקשרים בדרך כלל לרוסיה, אם כי תמיד כנראה תהיה מלחמה על הבכורה בין הרוסים לפולנים. אך חלק מהוודקות הטובות והיוקרתיות ביותר בעולם מגיעות גם ממדינות אחרות כמו, צרפת, סקנדינביה, ארצות-הברית ועוד.


בין מבשלות הבירה הבוואריות שמגישות בירה באוהלים השונים תמצאו את: Paulaner Weißbier, Hofbräu München, Hacker-Pschorr, Spaten-Franziskaner-Bräu, Löwenbräu, Nymphenburger Augustiner Bräu, Spaten, Augustiner.

טעמו של הטוניק הקלאסי שאותו הכרנו עד השנים האחרונות הוא בעיקר מתקתק, אך כיום כבר אפשר למצוא בברים מי טוניק איכותיים ברמות יובש שונות, ואפשר לערבב אותם עם הג'ין לפי טעמכם האישי. ככל שמותגי הג'ין תופסים תאוצה, כך גדל גם היצע הטוניק בעולם. הגדילו לעשות הברים הספרדיים, שבחלקם אפשר למצוא עשרות מותגי ג'ין ולצדם עשרות מותגי טוניק, שאותם למדו הברמנים להתאים לפי סוג התיבול השונה של הג'ין. כך אפשר לקבל ניואנסים שונים של ג'ין וטוניק, ועולם הזיווגים הופך להיות מעניין יותר.

מכונת פסטה
מכונת פסטה

הפסטה (בצק, באיטלקית) היא המזון הבסיסי של המטבח האיטלקי. העדויות האירופאיות הראשונות לייצור פסטה מצויות בציורי קיר אטרוסקיים מהמאה הרביעית לפני הספירה. עם זאת, אטריות ארוכות עם עובש באורך חצי מטר שנוצרו בסין בשנת 2000 לפני הספירה ונשמרו בתוך כד חרס עתיק, התגלו במערב סין. אבל כלים לייצור פסטה התגלו גם בחורבות פומפיי. כנראה שהאיטלקים, שקיבלו את האטריות מסין, שדרגו אותן ובכך שייכו את הפסטה באופן רשמי למטבח האיטלקי. עם ההגירה לארצות-הברית נכנסה לשם גם הפסטה ומשם התפשטה לכל העולם כולו.

ישנן מעל 600 צורות ידועות של פסטה, ולרוב - שמותיהן הם תיאורים של הצורות שלהם. ספגטי (כבל), אטריות (תולעים קטנות), טורטליני (עוגות קטנות), לינגוויני (לשונות קטנות), פטוצ'יני (סרטים קטנים), פנה (קוצים), פרפרלה (פרפרים), סטראצ'פרטי (חונקי כמרים) ועוד.

תגיות:
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף