השד יוצא מהבקבוק: מבשלת וויצ'ווד

אתם לא חייבים להאמין שההובגובלינים אחראים על הארומה של הבירה, אבל למה להתווכח עם אגדות. הבירולוג גדי דבירי על הסיפור שמאחורי מבשלת וויצ'ווד...

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מעריב אונליין - זכויות יוצרים
מעריב אונליין - זכויות יוצרים | צילום: מעריב אונליין

אתם לא חייבים להאמין שההובגובלינים הם אלה שאחראים על הארומה והמרירות של הבירה, אבל למה לכם להתווכח על סיפור מהאגדות. הבירולוג גדי דבירי על הסיפור שמאחורי מבשלת וויצ'ווד...

בפולקלור האנגלי ההובגובלינים הם שדונים שובבים ומכוערים, מעין גרסה גדולה יותר ונחמדה יותר של בני הדוד שלהם - הגובלינים. ההובגובלינים נחשבים לדמויות שובבות החיות יחד עם בני האדם בבתיהם ונוהגות לבצע אי אלו תעלולים שונים ומשונים. לרוב הם יצורים מועילים ולא מזיקים, אך אם מעצבנים אותם הם הופכים ליצורים מרושעים. לא מאמינים? תשאלו את אנשי מבשלת וויצ'ווד ואת תושבי הסביבה.

מבשלת וויצ'ווד האנגלית מייצרת 82,000 הקטוליטר בבירה בשנה והיא המבשלה הגדולה באנגליה של בירה אורגנית. הבירה המזוהה ביותר עם המבשלה היא ההובגובלין. בשנת 1988 התבקשה המבשלה על-ידי אחד מבעלי האחוזות באזור לבשל עבורו בירה מיוחדת לרגל נישואיה של בתו. המבשלה יצרה בירה כהה ומרירה שהצליחה מעל ומעבר למצופה. בינואר 1996 יוצר הבקבוק הראשון של ההובגובלין ומאז זכה לאהדה רבה, כשכיום נמצאת הבירה הזו במקום החמישי במצעד האיילים הנמכרים ביותר בבקבוק.

עוגת שוקולד "המכשפה השחורה" / מתכון

¾1 כוס קמח 2 כפיות אבקת אפייה חצי כפית אבקת סודה לשתייה ¾ כוס אבקת קקאו חצי כפית קינמון 300 גר' מרגרינה רכה כוס סוכר דמררה (חום בהיר) כוס סוכר לבן 3 ביצים כפית תמצית וניל חצי כוס אגוזי מלך, קצוצים גס 330 מ"ל בירה בלאק וויץ'

מחממים את התנור לחום בינוני נמוך. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והקינמון. בקערת מיקסר מערבלים את המרגרינה, מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומערבלים במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת אוורירית. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תמצית הווניל ואת הביצים אחת אחרי השנייה.

מוסיפים לסירוגין לקערת מיקסר את תערובת היבשים והבירה (לאחר שהעברתם אותה קודם לכן לכלי על-מנת להוציא את הגזים) ומערבלים עד לקבלת בלילה אחידה. מפסיקים את פעולת המיקסר, מוסיפים את האגוזים ומקפלים לבלילה בעזרת מרית. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך כ-70 דקות בתנור בחום בינוני נמוך (כ-160 מעלות) עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. עוגה זו במיטבה יום אחרי שנאפתה.

תגיות:
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף