רצה ברשת: חברת המשקאות של ארץ האש

תמי רוז גולשת ברשת ומביאה לכם סיפורים על מבשלי בירה יצירתיים ועל בירות בטעמים לא הכי שגרתיים. והפעם: 'חברת המשקאות של ארץ האש' מארגנטינה…

מעריב אונליין - זכויות יוצרים
מעריב אונליין - זכויות יוצרים | צילום: מעריב אונליין

תמי רוז גולשת ברשת ומביאה לכם סיפורים על מבשלי בירה יצירתיים ועל בירות בטעמים לא הכי שגרתיים. והפעם: 'חברת המשקאות של ארץ האש' מארגנטינה…

וכך, אנחנו נשארים באושואיה שעל הגדה הצפונית של תעלת ביגל, וכאן יכולים שוחרי הבירה לנשום לרווחה. מצפון לעיר, שבה כ-50 אלף תושבים, ניצבים הצוקים המחודדים של הרי מרשל, עם הפסגות המכוסות שלג-עד. מדרומה - מי תעלת ביגל הקפואים. העיר מקיפה מפרץ רחב ידיים, ומשמשת בדרך-כלל כנקודת יציאה להפלגות לאנטרקטיקה ולטרקים של שמורת הטבע של ארץ האש. רוב התיירים כלל אינם יודעים שלא רחוק ממרכז העיר פועלת "חברת המשקאות של ארץ האש" (Fuegian Beverage Company), שמתגאה בתואר המבשלה הדרומית ביותר בתבל.

החלום של לוסדה ופראיירה הוא להוכיח לכל העולם, שאפשר לייצר בירה באיכות עליונה גם בארץ האש. ואם לא די בכך, הם גם רוצים להביא לכל העולם את סיפורו של המקום הרחוק הזה. לכן, התוויות שבגב הבקבוקים מספרות על הרי מרשל הנישאים מצפון לעיר ובעיקר על היאגאנים - הנוודים הילידים של הדרום הרחוק של הארץ האש, שסיפורם כמעט ואינו ידוע, והם הולכים ונעלמים מהעולם.

ואנקדוטה לקינוח - בניגוד למקובל בבירות האמריקניות, בביגל מקפידים לספק לשוק גם בקבוקים של 1 ליטר, וזה לא בגלל שהארגנטינים שותים הרבה יותר בירה, אלא בגלל שהם מאוד חברותיים, ונוהגים להעביר את הבקבוק לשתייה משותפת של החבורה. כדי לחסוך את מחיר הבקבוק - ואולי גם את הזיהום הסביבתי הגואה - הארגנטינים, שאינם חוששים לחלוק מיקרובים, מעדיפים בקבוקים גדולים יותר.

תגיות:
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף