פרשנות אישית: אלכסנדר חיטה ישראלית

הבירולוג גדי דבירי חושב ש'אלכסנדר חיטה ישראלית' היא בירה קיצית מרעננת שתפורה על הקיץ, ומהמר שיש מצב שבקרוב היא תכנס לליין הקבוע של המבשלה...

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מעריב אונליין - זכויות יוצרים
מעריב אונליין - זכויות יוצרים | צילום: מעריב אונליין

הבירולוג גדי דבירי חושב ש'אלכסנדר חיטה ישראלית' היא בירה קיצית מרעננת שתפורה על הקיץ, ומהמר שיש מצב שבקרוב היא תכנס לליין הקבוע של המבשלה...

לא רק בתחום המקצועי אפשר לראות שינוי אלא גם בתחום השיווקי, מספר הסגנונות אותן מוציאה 'מבשלת אלכסנדר' הולך וגדל. מעבר לליין הבסיסי של בירות ה'בלונד', ה'אמברה' וה'גרין', המבשלה גם מקיימת שיתופי פעולה מעניינים עם מבשלי בירה מהעולם הגדול – כמו מייקל בורג, הבעלים של מותג Mikkeler המוערך, למי שמכיר (ספויילר: בקרוב מאוד בירת שת"פ חדשה) - ומייצרת בירות עונתיות כשהראשונה בסדרה היתה הבלאק החורפית.

הקו שהנחה את המבשלה היה מוצר שיבטא את האביב בטעמים, ואת הישראליות במרכיבים. והתוצר הסופי... בירת חיטה המבושלת עם חיטה ישראלית לא מונבטת. יש לה מאפיינים של בירת חיטה, ניחוחות ציפורן, גוף מלא ופירותיות מרעננת. אך יחד עם זאת, מאפיינים אלה מגיעים במינון רגוע יותר.

הבירה פחות כבדה ופחות מתוקה מבירות החיטה הקלאסיות, צבעה מעט כהה יותר והגוף קליל יותר. קיים איזון בין המתיקות למרירות כך שאין צד דומיננטי יותר, מה שהופך את הבירה לקלה לשתייה. בהחלט מדובר בבירה קיצית ומרעננת שמתאימה גם לכאלה שאינם חובבי הז'אנר. אני חושב שלהמר על כך שהבירה תכנס לליין הקבוע של המבשלה, כמו שקרה עם ה'גרין', לא ייחשב כהימור חסר בסיס.

תגיות:
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף