הבירולוגית פועה עלון ביקרה במבשלת Notch האמריקאית, המוכרת יותר בשם מבשלת הבירה של סיילם. מסתבר שמעבר לציד מכשפות, הם גם יודעים להכין שם בירה לא רעה בכלל...
סיילם היא אחת הערים הראשונות בארצות-הברית אשר נוסדה בשנת 1626 תחת השם Naumkeag (נומקג), אולם התושבים שינו את שמה לסיילם, שהוא בעצם לא אחר מאשר עיוות של המילה העברית "שלום". במחצית השנייה של המאה ה-19 הפכה סיילם לעיר השישית בגודלה בארצות-הברית ותושביה נהנו מההכנסה הגבוהה ביותר לנפש, בעיקר בזכות הנמל הגדול והפעיל שלה. אולם כאמור, מה שהביא לעיר את פרסומה (המפוקפק) היו משפטי המכשפות הדמוניים שנערכו בשנת 1692, אשר במהלכם הוצאו להורג 19 נשים וגברים, אם לא למעלה מכך (...).
באותם ימים הרעיון של לורינג היה לא פחות מקיצוני, שכן, באותם ימים הבירות השולטות היו IPA ו-Double IPA, בירות חזקות, כשותיות בטירוף ומאתגרות, שהיוו מעין התרסה אל מול סגנון ה"Light Beer" של המבשלות המסחריות הענקיות. עם זאת, חייבים לציין שרבים חשבו שהרעיון שלו פשוט לא יתרומם לעולם. אבל לורינג לא נכנע, ובשנת 2010 החל לבשל את המתכונים לבירות שלו במה שנקרא "Contract Brewing" - שימוש בציוד של מבשלה אחרת. בשנים האחרונות יותר ויותר מבשלים מוכשרים שאין להם יכולת כלכלית להקים מבשלה משלהם, או שאינם מעוניינים בכך, נעזרים בציוד של מבשלה אחרת. למרבה השמחה, שיתוף הפעולה הזה מניב לא מעט בירות מצוינות.
כך למעשה, הקים לורינג את המבשלה / החברה הראשונה בארצות-הברית אשר מתמחה בבירות סשן. כאמור, הרעיון לסגנון נחשב בעיני לא מעט אנשים למעט הזוי, אבל מבשלות בוטיק רבות הבינו את הפוטנציאל הגלום בכך והלכו בעקבותיו של לורינג כשהן מוציאות לשוק לפחות בירת "סשן" אחת, כזאת שאפשר לשתות ממנה כמויות יחסית גדולות מבלי להשתכר או להרגיש כבדים, בעיקר IPA. ה-IPA של Notch מוגדר כ-IPA אמריקאי, על אף שאחוז האלכוהול שלו עומד על 4.3% בלבד ומזכיר יותר מבחינה זו את בירות ה-IPA האנגליות. הטאץ' הכשותי של Citra, Centennial ו-Mosaic בהחלט מהווה נגיעה מקומית ולא בכדי נחשב לאחת הדוגמאות המצוינות והמוערכות בז'אנר.
לא מזמן ביקרתי במבשלה ובביר גארדן שנפתחו בשנה שעברה בסיילם ותפסתי את כריס לורינג לשיחה קצרה. למדתי ממנו שהמבשלה בסיילם היא ה"R&D", כלומר - מרכז המחקר והפיתוח של המבשלה. שמונה בירות מתוך התשע שנמזגות כאן מיוצרות במבשלה, ובשנה הם מגיעים לייצור של קרוב ל-350,000 ליטר. רוב רובו של הייצור נעשה עדיין מחוץ למבשלה, ומתבצע בשתי מבשלות באזור ניו אינגלנד: Two Roads בקונטיקט ו-Von Trapp בוורמונט. יחד עם הייצור שלהן תגיע השנה המבשלה לכ-13,000 חביות אמריקאיות שהן כמעט מיליון וחצי ליטר. בהחלט לא מעט בירה, בעיקר בהתחשב בעובדה שהבירה נמכרת כרגע רק באזור ניו אינגלנד.
שאלתי את לורינג מה התכניות לעתיד של מבשלת Notch, והאם הוא היה רוצה להפוך את הבירה שלו לזמינה בכל רחבי ארצות-הברית. לורינג עונה לשאלתי שכמובן שכן, אבל הוא לא ממהר לשום מקום. הוא מעדיף להתקדם ולגדול לאט, מבלי להיכנס לחובות ולהוצאות עצומות. "הייתי שם פעם", הוא מסביר, "ועכשיו אני מעדיף לגדול בקצב שפוי יותר, כשלצדי השותפים המתאימים". האמת, קשה שלא להבין את האיש.