קח אותה לאט: גולדסטאר Slowbrew

הבירולוג גדי דבירי טעם את גולדסטאר Slowbrew החדשה ושמח לפרגן למבשלות שלא חוששות לחשוב מחוץ לקופסא ויוצאות למסעות אמיצים...

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מעריב אונליין - זכויות יוצרים
מעריב אונליין - זכויות יוצרים | צילום: מעריב אונליין

הבירולוג גדי דבירי טעם את גולדסטאר Slowbrew החדשה ושמח לפרגן למבשלות שלא חוששות לחשוב מחוץ לקופסא ויוצאות למסעות אמיצים...

לא מזמן, בעיתוי מושלם עם מזג-אוויר חורפי וצונן, הושקה באירוע חגיגי מהדורה חדשה של המותג – גולדסטאר Slowbrew, בירת לאגר כהה עם 10% אלכוהול. למרות שמדובר במותג 'גולדסטאר', נראה לי שלא כדאי להשוות אותה ל'גולדסטאר' המוכרת, משום שמדובר משהו אחר לגמרי. אם ב'גולדסטאר אנפילטרד' לקחו את הגולדסטאר הרגילה וויתרו על תהליך הסינון על-מנת לשמור בבירה חלק מהטעמים המקוריים, כאן כבר מדובר בתהליך בישול אחר לגמרי.

כדי לא להסתבך ביותר מדי מונחים מקצועיים, אנסה לפשט. זה מתחיל בכמויות הלתת. כלומר, על-מנת להגיע ל-10% אלכוהול יש להשתמש בכמות לתת גדולה משמעותית, כמעט כפולה. זה ממשיך בתהליך השריה ארוך יותר מהרגיל, שמטרתו למצות בצורה טובה יותר את הסוכרים והטעמים מהלתת ולהעניק לבירה את פרופיל הסוכרים שיצור את הפוטנציאל לאחוז אלכוהול גבוה וגוף מלא ועשיר.

ואז מגיע תהליך התסיסה. 10% אלכוהול זהו חוזק בירה שלא הולך ברגל ויש לתת לשמרים "פינוק" טוב על-מנת שיעשו את העבודה כמו שצריך. התסיסה מתחילה במכלי תסיסה אנכיים, שם, בטמפרטורה קרירה ומבוקרת, מייצרים השמרים כ-9% אלכוהול.

לאחר תקופת התסיסה הראשונית עוברת הבירה להבשלה במכלי הבשלה אופקיים, שם היא מגיעה ל-10 אחוזי האלכוהול הסופיים ולאיזון הטעמים שכל-כך נחוץ בבירה חזקה שכזו. תהליך הייצור של הגולדסטאר Slowbrew הוא כפול באורכו וכולל שלבים נוספים שאינם קיימים בתהליך הייצור של הגולדסטאר הרגילה.

התוצאה הסופית של תהליך הייצור המיוחד הזה היא בירה עוצמתית בעלת רבדים עמוקים. הבירה מאופיינת בטעם עמוק ומאוזן עם נטייה קלה למתקתקות. הארומה שמקבלת את האף היא קרמלית עם רמיזות של טופי, הגיזוז נמוך, המרקם קטיפתי, הגוף מלא ושיעור האלכוהול הגבוה לא מעיק על אלו ששותים את הבירה. נחמד לראות שמבשלות הבירה הגדולות מעזות ויוצאות למסעות אמיצים שסופם מוצרים חדשים שמותאמים לחך הישראלי.

תגיות:
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף