בירה בטעם ביתי: מבשלת אדרעי

תומר כורם חורש את הכבישים, נכנס לבתים ומביא לכם סיפורים חמים מהסירים של בשלני בירה ביתיים. והפעם: מבשלת 'אדרעי'…

מעריב אונליין - זכויות יוצרים
מעריב אונליין - זכויות יוצרים | צילום: מעריב אונליין

תומר כורם חורש את הכבישים, נכנס לבתים ומביא לכם סיפורים חמים מהסירים של בשלני בירה ביתיים. והפעם: מבשלת 'אדרעי'…

את עופר אדרעי הכרתי לראשונה לפני מספר שנים כשעוד הייתי מבשל חדש. מהר מאוד התחברנו ומאז אנו חולקים יחד המון מידע וידע, ניסיונות וטעימות. אפילו בישלנו כמה פעמים ביחד. מי שמכיר את עופר יודע שמדובר באדם נעים שיחה שברגע שתתחיל לדבר אתו על בירה ישר תזהה את הניצוץ שבעיניו - ניצוץ הניצת בעיניו של כל מי שעוסק בתחום, מיד כשמתחילים לדבר אתו בנושא.

עופר התחיל לבשל בירה עוד בתקופה בה היה נדיר למצוא חנויות המתמחות באספקת חומרי גלם וציוד לבישול בירה. תקופה בה בישול בירה היה רק בגדר שמועה. הוא התחיל בקיטים שהשיג, עבר לבישול רכז וגרעינים, משם עבר ל'אול גרין', ועד לא מזמן בישל במערכת 'שפיידל' 50 ליטר - המרצדס של הבישול הביתי וחלומו הרטוב של כל בשלן ביתי.

לצורך פיתוח התחביב שלו הקצה עופר חדר שלם בביתו בו נמצאים מערכת הבישול, מקררי התסיסה, הבקבוקים וכל שאר הציוד והחומרים הקשורים לבישול הבירה, כאשר הבישול עצמו נעשה במרפסת הקטנה של הבית.

עכשיו, במרפסת ביתו בפתח-תקווה, אני לוגם כמה בירות קרות ושומע ממנו את הסיפור של 'מבשלת אדרעי' ואת סיפורו של אחד מזקני שבט מבשלי הבירה בישראל, תוך כדי שאני מעיין בספר עב כרס בו מתועד כל בישול שנעשה אי-פעם על ידו – כבוד! האמת שלקחתי משם כמה מתכונים, אבל אל תגלו לו. ביקשתי מעופר שיספר לי קצת על היסטוריית הבישול האישית שלו עבור אות בשלנים בפוטנציה שטרם העזו לממש את החלום.

לאפשרות הייצור הביתי התוודעתי רק בשנת 2001 ומאז התחלתי בייצור שלא פסק עד היום. בהמשך התחלתי במסע להשגת ציוד וחומרים, אותם היה קשה להשיג באותם זמנים בארץ, עד שבסוף מצאתי חנות המתמחה בציוד ואביזרים לעשיית יין בנס ציונה, שהחזיקה גם מעט ציוד לבישול בירה", מספר עופר.

המבשלה הביתית של משפחת 'אדרעי' החלה את דרכה בינואר 2002 בעיר בת-ים. הייצור הראשון שהחל באוקטובר 2002 היה קיט אישי של-20 ליטר שיובא מאיטליה וקיט רכז מוכן. בשנת 2004 החל ייצור מרכז וגרעינים, כשהחל משלב זה הייצור מתבצע במהלך חודשי החורף בלבד. בשנת 2009 התפתחה המבשלה והחלה בייצור בירה מגרעיני לתת All Grain לאחר שרכשה מערכת בישול מגרמניה לייצור של 50 ליטר וציוד מתאים לייצור בירות בצורה רציפה בכל עונות השנה.

כיום שוכנת המבשלה בפתח-תקווה. במבשלה מייצרים סגנונות בירה שונים ומגוונים (שרובם לא חזרו על עצמן) כגון: סוגי Ale, סוגי Lager, בירות קריסמס ועוד, כאשר הבירות משתנות על-פי טעמם האישי של בני המשפחה הקרובה, המורחבת וחברים. הבירות מיוצרות לצריכה אישית יומית, עבור בני המשפחה והחברים.

תגיות:
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף