לא רוצים לוותר על אלכוהול בחג, אבל אתם מרגישים שליל הסדר כבר סגר לכם את הפינה של היין? יאיר גת מציע לכם ללכת על אלכוהול כשר לפסח…
לשמחת שומרי הכשרות, לא מעט יצרנים בינלאומיים, שזיהו את הצורך הזה, מייצרים גרסאות כשרות לפסח של המשקאות הרגילים שלהם, וברוב המקרים הם עושים את זה בלי לפגוע באיכות או בטעם, כדי שלכולנו יהיה חג גם שמח וגם כשר.
בוחא הוא אחד ממשקאות הנישה האמיתיים שיש. תזקיק התאנים המתובל מעולם לא הצליח לפרוץ את המעגל של יוצאי תוניסיה והחברים שלהם, למעט הופעות שנתיות ברשימות המשקאות הכשרים לפסח, כמו זו. הוא נולד בעיר לה סוקרה שליד תוניס, בתחילת המאה התשע עשרה, במזקקה של משפחת בוקובזה, וכיום הוא מיוצר בצרפת, על-ידי בני הדור השישי למשפחה.
בסך-הכל, מדובר במוצר טוב מאוד, עם נוכחות בולטת של פירות, תבלינים ואלכוהול, מרקם חלקלק וסיומת עוקצנית. הכשרות שלו לפסח היא סיבה טובה מאוד לחזור ולהיזכר בו. במיוחד אם הוא קפוא ויש לידו פרוסה או שתיים של בוטרדו.
כמו כל התזקיקים שיוצאים תחת ידיו של טים ווס, המאסטר דיסטילר של המזקקה, גם וודקה Passover, שמזוקקת שלוש פעמים, היא מוצר איכותי, חלקלק ועשיר במרקמו וניטרלי בטעמיו וכשר לפסח, שיכול להחליף, לפחות למשך ימי החג, את הוודקה שאתם שותים בדרך-כלל.
הוא מציע את כל מה שקוניאק XO יודע להציע: צבע כהה, השפעה בולטת של חביות, מרקם חלקלק ועשיר וסיומת ארוכה, מורכבת ומפנקת. יופי של קניה לשומרי כשרות חובבי XO שלא מוכנים לחסוך על הקוניאק שלהם.
הקוניאק של גודה הוא אלגנטי, לא מכביד וגם בגרסאות היותר מיושנות לא נותן לשכוח שהוא עשוי מענבים. המחירים הצנועים יחסית, שמתחילים באזור ה-200 ₪, הם עוד סיבה מצוינת להתארגן על בקבוק או שניים ויכול להיות שפסח הוא הזדמנות טובה מאוד לעשות את זה.
הוודקה, שפותחה עבור הרגישים לגלוטן, עשויה ברובה מתירס, ממש כמו וויסקי אמריקאי, עם תוספת של כוסמת. היא עוברת זיקוק משולש בקו נקי מגלוטן, וסינון מרובע בחול. יש לה ריחות נקיים מאוד של פלפל שחור ומשהו ירקרק שמזכיר מחטי אורן. המרקם שלה חלקלק ונעים, כמו שאפשר לצפות מ'סטולי', טעמים ניטרליים ומאוזנים וסיומת נעימה.
ההבדלים בינה לבין אחותה האדומה, לא מורגשים כמעט וקשה לי להאמין שהייתי מבחין בהם בטעימה עיוורת. כמה שעות במקפיא לפני הארוחה, ויש לכם משהו לשתות ליד הכבד קצוץ או הגפילטע בערב החג, ואם יישאר ממנה משהו, גם לוודקה מרטיני ביום יומיים שאחרי.