מירה איתן על האחים הרוסים שייסדו בית קוניאק בצרפת והפכו לספקי האלכוהול הרשמיים של הצאר אלכסנדר השני...
קוניאק נתפש בעיני רבים כמשקה חורפי, ואכן, החורף עושה סימנים שהוא מתכוון להגיע. אני יודעת, חברי פה מסנהדרינק יביטו בי בלגלוג על המשפט הזה, אבל תודו, לפחות בלילות, שהפכו למעט קרירים יותר, זה מורגש. חורף ישראלי, אתם יודעים, מה כבר רצינו? כשמגיע החורף משתנים גם הרגלי צריכת האלכוהול. הגוף דורש להתחמם. אמנם קשה להשריש מסורת שתייה חורפית בארץ חמה כשלנו, אך בכמה שבועות קרירים, כשאנחנו מחפשים לשבת מול האח הבוערת, עם כרבולית אופנתית, מתרחש מעבר טבעי למשקאות חורף.
עם ירידת הטמפרטורות, משקאות מחממים יותר עולים על שולחננו, משקאות כבדים שקשה להכניס לגוף בימי הקיץ החמים והמהבילים שלנו. המשקה הכי חורפי בעיני הוא ברנדי. כמעט בכל סרט חורפי המכבד את עצמו אפשר למצוא סצנה של לגימת קוניאק נינוחה מול אח בוערת בבקתת עץ מושלגת. אגב, על קוניאק 'מיוקוב' כבר שמעתם? תשמעו סיפור...
בשנת 1850 נשלחו שני אחים לבית 'מיוקוב' מרוסיה לצרפת, אוגוסט-כריסטוף וגוסטבה מיוקוב. השולח היה הצאר אלכסנדר ה-2, שביקש מהאחים לדאוג לאספקת קוניאק סדירה לבית הצאר הרוסי. לאחר כמה נסיעות מוצלחות עברו שני האחים לסנט אמיליון ועם הזמן, בשנת 1862, החלו לייצר בעצמם קוניאק שכוון בלעדית לבית המלוכה. עד מהרה זכה הקוניאק להערכה ואז הוחלט להתחיל לשווק אותו גם בעולם הרחב.

בבית 'מיוקוב' החליטו ללכת על טעם הווניל, כאשר החשיבה המנחה היתה לנסות להגיע לאותו ציבור שמחפש משקאות אלכוהוליים קלים ומתקתקים יותר. פרנסי החברה בחרו בטעם הווניל שיוביל את השינוי, משום שהווניל נתפש כאחד הטעמים הפופולאריים ביותר בעולם, כמעט בכל גיל. עם הזמן התווסף טעם נוסף, 'מיוקוב אספרסו'.
באותה הזדמנות בה הכרתי את הקוניאק וניל וקוניאק האספרסו, פגשתי גם את הקוניאק של מיוקוב, שמגיע בבקבוק רחב יפהפה, בסגנון בקבוקי ארמניאק הקלאסיים, שעליו הבלטה מרשימה של פנתר מזנק המסמל עוצמה, אלגנטיות ותאווה - בדיוק כפי שבית הקוניאק היה רוצה שהמותג ייתפש. אגב, סמל הפנתר הוטבע לראשונה כאייקון של החברה בשנת 1993.
מוצרי בית הקוניאק 'מיוקוב' שפגשתי עד כה כללו את: מיוקוב VS - קוניאק מאוזן בטעמו, בעל ארומה של פרי יבש מתקתק משולב ברמז של מליחות ושקדים, עם סיומת ארוכה, אגוזית וחלקה; מיוקוב VSOP – קוניאק שטעמו פירותי, עם רמז לצימוקים מתקתקים והדרים, עם סיומת ארוכה וחלקה של קפה ווניל; וקוניאק XO - קוניאק בעל ניחוחות פירותיים, ניחוח שזיפים והדרים, וטעמי שוקולד, וניל, אגוזים, רמז למוסקט ותבלינים מתקתקים. והנה, בימים אלה, מתרחב מותג הקוניאק מיוקוב בישראל ושני מוצרים חדשים הצטרפו לאחיהם בארץ.
ואם בכל אופן לא קר לכם, ואתם מעדיפים את הקוניאק שלכם מעורבב, הנה קוקטייל אחד טעים במיוחד. על-פי האגדה, המתכון המקורי של הקוקטייל 'סיידקאר' הומצא אחרי מלחמת העולם הראשונה על-ידי הארי מק'אלהון מ'הארי'ס ניו יורק בר' בפריז, ונקרא כך על שמו של קצין צבא אקסצנטרי שהיה מבקר קבוע בבר. את הקצין היו מסיעים בתוך סירה של אופנוע, ומכאן שם הקוקטייל. לימים הזים הארי עצמו את המיתוס בספרו ונתן את הקרדיט לקוקטייל לברמן לונדוני מ'באק'ס קלאב' בשם מק'גארי.
60 מל' קוניאק 30 מל' ליקר תפוזים 30 מל' מיץ לימון, סחוט, טרי סוכר חום קרח
ממלאים את כוס קוקטייל בקרח. מנערים את כל המרכיבים בשייקר עם קרח. מוציאים את הקרח מהכוס, טובלים את שפת הכוס בסוכר חום, מסננים לתוכה את הקוקטייל ומגישים.