תעלו לקפה: משקאות קפה

סנהדרינק, בשיתוף מומחי הקפה של 'נספרסו', גאים להגיש לכם את מילון הקפה השלם: כל מה שרציתם לדעת על המשקה הנלגם ביותר מסביב לעולם, והפעם: משקאות קפה

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
מעריב אונליין - זכויות יוצרים
מעריב אונליין - זכויות יוצרים | צילום: מעריב אונליין

סנהדרינק, בשיתוף מומחי הקפה של 'נספרסו', גאים להגיש לכם את מילון הקפה השלם: כל מה שרציתם לדעת על המשקה הנלגם ביותר מסביב לעולם, והפעם: משקאות קפה…

אספרסו - קפה חזק (לרוב) ועוצמתי שמקורו באיטליה, אי-שם בשנת 1903. למילה "אספרסו" באיטלקית ישנם שני פירושים: הראשון הוא "קפה אספרסו" – הכוונה היא "למיצוי קפה" (PRESSED OUT COFFEE), ואילו השני הוא "מהר". אגב, זו גם הסיבה שלמכונת הקפה הראשונה שהפיקה את המשקה קראו "מכונת קפה מהירה".

משקה אספרסו, המופק מכ-7 גרם קפה (תלוי את מי שואלים), מעוטר תמיד ב"קרמה" - אותה שכבה יפהפייה המכסה את משקה הקפה עצמו, ותורמת רבות לזיהוי איכות הקפה. קרמה טובה, יציבה ובעלת מראה חום זהבהב מעידה על קפה איכותי שמוצה בצורה מיטבית.

"לונגו", מה שבישראל נוהגים לכנות "אספרסו ארוך", הוא כמו אספרסו קצר, רק ארוך. כלומר, אותה כמות קפה, עם יותר מים. הטעם יהיה יותר מעודן. "אמריקנו" מיועד למי שאוהב ספל קפה גדול ומפנק. מוזגים לספל כ-125 מ"ל מים רותחים ומעליהם מנה של אספרסו קצר. המשקה שמתקבל הוא קרמי, חלק ואפילו מעט מתקתק.

למשקאות הקפה עם חלב היה מראה חום הדומה לצבע החלוק של נזירי הקפוצ'ין (קפוזין) בווינה, ומשם למעשה מגיע שמו של משקה ה"קפוצ'ינו". באיטלקית, משמעות המילה קפוצ'ין היא כובע (HOOD) והכינוי ניתן לנזירי הקפוצ'ין בשל צבע הברדס שלהם. למרות שהשימוש במילה "קפוזינר" נעשה בווינה, הקפוצ'ינו שכולנו מכירים כיום הומצא באיטליה. לאחר המצאת מכונת האספרסו בתחילת שנות ה-20, החלו גם להכין את משקה הקפוצ'ינו המוכר לנו כיום. כדי להכין את הקפוצ'ינו המדויק היחס בספל צריך להיות: שליש קפה, שליש חלב חם, שליש קצף חלב.

תגיות:
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף