לכבוד חגיגות שנות השבעים שלנו, החליטו במסעדת 'הרברט סמואל' בהרצליה לעשות כבוד לכמה מהיקבים המובילים בישראל. נמרוד שיין הלך, טעם ורשם, וגם הבטיח לחזור...
קברניטי מסעדת 'הרברט סמואל' במלון ריץ-קרלטון הרצליה החליטו למנף את חגיגות השבעים למדינת ישראל, לעשות כבוד לכמה מהיקבים המובילים בישראל, ולארוז אותם באירוע קונספט הנערך תחת השם 'דרך הגפנים', המציב כמה מהיינות המעולים שלנו בקדמת הבמה. במסגרת הקונספט שנהגה לטובת העניין, הוחלט לשים את הדגש על ארבעה חבלי ארץ ועל היקבים המובילים הממוקמים בהם, המתאפיינים בטרואר הייחודי של המקום.

כידוע, המדינה הקטנה שלנו, למרות שאפשר לחתוך אותה מצפון עד דרום בכמה שעות, מציעה לך נופים ותנאי אקלים שונים באופן קיצוני. בין חבלי הארץ שנבחרו אפשר למצוא למשל את מדרונותיו הדרומיים של הכרמל או עמק יזרעאל אל מול הרי יהודה, ואת שלוחותיו של הר הנגב אל מול שם הרי יקב רמת-הגולן שעוד מעט נרחיב עליהם את הדיבור.


זו לא הפעם הראשונה שאני מוזמן לסעודה המקיימת מחול בין בקבוקים של יקב מסוים ומנות שף. בדרך-כלל אנשי המטבח טועמים את היינות, ואליהם הם מתאימים את המנות או להפך. זו גם לא הפעם הראשונה בה ממציאים מנות חדשות על-פי רוחו וניחוחו של היין, אבל מה שהכין לנו השף מור כהן היה בהחלט ראוי להערכה. היריעה קצרה מכדי לפרוש את כל הטוב שהגיע לשולחן ואת היין הנהדר שנמזג לצדו, לכן אציין רק את הדברים הבולטים שנצרבו עמוק בחך.









