תנו גז: על האש ועל היין

רגע לפני פרוץ עונת המנגלים פגש זיו לנצ'נר את השף יאיר יוספי על גג תל-אביבי כדי שיסביר לו איך עושים על האש במרחב האורבני...

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מעריב אונליין - זכויות יוצרים
מעריב אונליין - זכויות יוצרים | צילום: מעריב אונליין

רגע לפני פרוץ עונת המנגלים פגש זיו לנצ'נר את השף יאיר יוספי על גג תל-אביבי כדי שיסביר לו איך עושים על האש במרחב האורבני...

את "נו, אבל איזה" הלא-מרפה הייתי פוטר בבחירה על-פי הטעם האישי לגמרי, אף שלאגר בלתי מתחכמת תעשה, על פניה, את העבודה בפשטות וביסודיות. כשמגיעים ליין, ה"נו, אבל איזה" מסובך יותר, כמובן. גם כאן הכללים הישנים והמחמירים הולכים ומאבדים מתוקפם, ואחלה שכך, אבל עדיין יש היגיון מסוים בבחירות מסוימות ובשילובים מסוימים. הנה לכם הזדמנות נוספת להטריד את שף יוספי ולבקש תובנות.

סירה, לעומת זאת, 'גמלא השמורה' או 'ירדן', יתמודד היטב עם בשרים מעושנים, וכאן, במקום לחתוך, יזרום בחסות הטעמים המעושנים משהו שלו עצמו. זו משימה", מוסיף יוספי, "כי לא פשוט להתאים יין לבשר מעושן. ואילו מאכלי על-האש כקבב ונקניקיות הכי ייהנו מ'הר חרמון אדום', מצונן ואף על הקרח, בכוס פלסטיק". עד כדי כך. "היין מספיק עוצמתי למנות האלה וככה, כשהוא קר, יוצאת ממנו החמיצות יותר מאשר הסוכר". גם ממני.

תגיות:
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף